Huawei Mate 20 Lite este unul dintre cele mai așteptate telefoane mobile de anul acesta, după succesul avut de P20 Lite. Deocamdată am reușit să aflu doar câteva detalii tehnice. Știm deja mai multe despre Huawei Mate 20 și Pro, dar consider că și modelul Lite este foarte important. Cel puțin pentru România.

Imaginea este cu titlu de prezentare, doar pentru a ilustra acest articol.

Huawei Mate 20 Lite

Știm cu siguranță că Huawei va lansa seria Mate în octombrie, așa cum s-a întâmplat în fiecare an. Compania chineză care vrea să devină numărul unu mondial depășind Apple sau Samsung are nevoie de modele cât mai bune. Am văzut anul acesta că numerotarea seriei P a sărit de la P10 la P10, așa că este logic ca și Mate să treacă de la Mate 10 la Mate 20. Cred că Mate 20 va fi printre modelele de top ale acestui an tocmai pentru că P20 a fost un smartphone foarte reușit. P20 Pro poate fi numit cel mai bun telefon din prima parte a anului, iar Mate 20 Pro va fi probabil cel mai bun din partea a doua, cel puțin pentru telefoanele Android. Dar modelul P20 Lite este cel care a făcut cel mai mari vânzări ca număr de unități.

Cel puțin pe site și pe Youtube, P20 Lite a avut cele mai multe vizualizări, iar Mate 10 Lite la fel. Așa că este logic să presupun că Huawei Mate 20 Lite va fi de asemenea foarte căutat și este foarte bine că este așa. Are și performanță, dar și preț bun, iar acum primele zvonuri arată că va avea un procesor foarte bun.

Procesorul Mate 20 Lite

Compania chineză pregătește un procesor nou pentru modelele sale lite, a ieșit recent la iveală modelul HiSilicon Kirin 670. Este un procesor mid-range, six-core, cu două nuclee de putere Cortex-A73 și patru nuclee economice Cortex-A53. Nu va fi chiar de nivelul Snapdragon 636 sau Exynos 7885 , dar este aproape de ele. Probabil Huawei va ridica frecvența procesorului ca de obicei pentru a oferi o experiență mai bună.

Kirin 670 va include procesorul neural de la Kirin 970, fiind astfel optimizat pentru Inteligență Artificială. Va aduce acces la asistenții virtuali, optimizarea foto și a puterii procesorului / consumul de energie cu ajutorul inteligenței artificiale. Conform zvonurilor din Asia, procesorul este construit pe 12 nanometri și va avea acceleratorul grafic ARM Mali G72 MP4.

Arhitectura dedicată AI permite procesorului să realizeze acțiuni fără conexiune la Internet, genul recunoașterea scenelor, înțelegerea comenzilor vocale, dar și adaptarea la comportamentul utilizatorului.

Dacă acest procesor vine pe Huawei Mate 20 Lite, atunci cu siguranță va fi unul dintre cele mai interesante modele de anul acesta.