Huawei Mate 20 Pro se anunță unul dintre cele mai interesante telefoane din 2018 și sunt convins că nu va dezamăgi.

Update: review Huawei Mate 20 Pro ->>

Sunt două informații noi care au apărut despre acest model, prima despre procesorul nou, HiSilicon Kirin 980, a doua despre ecranul produs de Samsung pentru Huawei


Ce știm despre Huawei Mate 20

Știm că în ultimii doi ani Huawei Mate 9 și Mate 10 au fost super-telefoane, iar versiunea Pro este de nivelul flagship-urilor concurente. Mate 9 m-a impresionat foarte tare, deși nu știam mare lucru despre seria Mate atunci. Văzusem Huawei P9, care era o mare schimbare față de P8, dar nu văzusem alt Mate înainte. Iar Mate 10 pot să spun că sigur a fost printre telefoanele anului 2017.

Știm de asemenea că Huawei a schimbat denumirea de la Huawei P10 a trecut la P20, deci este logic ca de la Mate 10 să treacă direct la Mate 20. Eu nu am dubii că telefonul se va numi astfel. De asemenea, știm că modelul Mate aduce noul procesor care va fi folosit pe parcursul următorului an.

HiSilicon Kirin 970 a trasat tendințele anului 2018, așa că mă aștept ca noul model să arate spre ce mergem în 2019. Kirin 980 va fi cu siguranță printre cele mai puternice procesoare din următoarea perioadă. Telefonul are în mod tradițional ecran mare și baterie și mai mare decât competitorii. Iar Huawei a reușit să aibă o tehnologie foto peste competitorii săi direcți. Desigur, fiind un model atât de puternic, mă aștept să aibă prețul spre 1000 de euro.

Mate 20 va fi mai ieftin, dar probabil cu o cameră mai slabă și mai puțin RAM. Iar Mate 20 Lite va fi iar modelul ideal pentru cei care caută un smartphone accesibil. Lansarea Huawei Mate 20 va fi probabil pe 30 august, înainte de deschidererea oficială IFA Berlin. Sper să merg și anul ăsta la Berlin și să vă povestesc de acolo.

Procesorul Kirin 980

Despre noul procesor Huawei s-au anunțat numai lucruri interesante. Kirin 980 ar urma să fie realizat pe 7 nanometri, ceea ce va pune presiune pe Samsung și Apple să meargă și ei mai departe cu micșorarea formatului procesorului. Fiind realizat astfel, procesorul se încinge mai puțin, consumă mai puțină energie și permite integrarea unor baterii mai mari în telefoane.

Noul procesor va include un nou sistem de procesare pentru Inteligența Artificială, mai performant decât soluția de procesare neurală intodusă la Kirin 970. Conform informațiilor publicate de o revistă din Coreea, procesorul Huawei va avea performanțe cu 20% mai mari decât versiunea anterioară, consum energetic redus cu 40%. A apărut deja un test Antutu, care scoate aproape dublu scorul față de Kirin 970 și procesoarele rivale de anul ăsta. Procesorul Kirin 970 va avea nucleele ARM Cortex-A75, ceea ce va duce la creșterea eficienței față de Cortex-A73 la Kirin 970.

Kirin 970 a fost prezentat la IFA Berlin 2017, deci mă gândesc că ne putem aștepta să vedem Kirin 980 la IFA din toamna asta. Zvonurile vorbesc despre faptul că procesorul Huawei va include anul acesta un procesor AI Cambricon 1M, care a fost dezvăluit recent și are performanțele unui super-computer (128-166 TFLOPS, de exemplu Nvidia GTX 1080 TI nu atinge 12 TFLOPS). Pus în combinație cu CPU-ul normal, ar putea duce la aplicații AI tot mai puternice.

Nu avem informații clare despre GPU, doar speculații, așa că prefer să așteptăm informațiile oficiale.

Ecranul Mate 20 Pro

Ecranul Mate 20 Pro va fi de 6.9 inch, dacă zvonurile sunt reale. Este vorba de un OLED comandat de la Samsung, conform unor publicații coreene. Este adevărat că 6.9 inch poate părea foarte mare dacă ne gândim la modelul vechi de telefon, cu formatul clasic 16.9. Țineți minte cum erau tabletele cu ecran de 7 inch. Există foarte multe comentarii pe tema asta, deși sincer nu cred că sunt întemeiate.

La ora actuală formatul cu margini subțiri și raportul 18.7:9 folosit de Huawei face ca P20 Pro să pară cât un telefon normal de 5.5 inch, deși el are 6.1 inch. Este posibil să folosească la Mate 20 un ecran 18:9 sau cine știe, poate chiar alt format. Așa că 6.9 nu trebuie privit din start ca foarte mare. Și Note a trecut deja de 6.3 inch, se spune 6,38 inch la Note 9, deci este destul de aproape. Oricum, e posibil ca 6.9 inch să fie de la marginile curbate sau poate pur și simplu au înțeles ei greșit cifra și va fi mai mic.

În orice caz, nu cred că Huawei va lansa un produs imposibil de utilizat. Din contră, cred că va avea succes modelul nou. Ecranul va fi OLED tocmai pentru a avea o calitate cât mai bună a culorilor, consum de energie redus și așa mai departe.

De asemenea, sunt convins că versiunile Mate 20 Pro vor include și ele stocare de 512GB și sunt convins că vor face iar modelul Porsche Design cu care ne-am obișnuit deja, unul dintre cele mai scumpe terminale de pe piață.