Huawei P20 lite a fost anunțat azi oficial în România. Avem pentru prima dată toate detaliile tehnice și nivelul de preț pe plan local. Telefonul apăruse deja prin magazinele online la precomandă, iar unii l-au avut și la test.

Huawei P20 lite este modelul care aduce design de P20 cu dotări mai slabe, însă cu un nivel de preț competitiv. Gândit pentru tinerii cu un ritm de viață dinamic și mereu la curent cu ultimele tendințe în tehnologie, Huawei P20 lite este dotat cu ultima versiune de interfață, EMUI 8.0, un display FullView 2.0, un sistem dual camera, precum și aplicație de cameră foto cu algoritmi de înfrumusețare încorporați.

Huawei P20 lite este disponibil pe plan local în oferta operatorilor de telefonie mobilă și în magazinele partenere Huawei, în 3 variante de culoare: Klein Blue, Sakura Pink și Midnight Blue, având prețuri începând cu 1.699 lei.

ads

Huawei P20 are un display FHD+ cu diagonala de 5.84 inci, o rezoluție de 2280x1080p și un raport ecran-carcasă de 19:9 datorită moțului de pe ecran. Partea din spate a smartphone-ului încorporează sistemul “dual-camera”, poziționat pe verticală, în colțul din partea stânga sus, în timp ce logo-ul Huawei se află în partea stânga jos. Design-ul trimite cu gândul la camerele de filmat tradiționale, făcând din noul Huawei P20 lite un smartphone și mai interesant.

Cu o cameră frontală pentru selfie de 16 MP și cu un sistem “dual-camera” principal, cu un senzor de 16MP și unul de 2MP, Huawei P20 lite este special creat pentru entuziaștii care vor să obțină fotografii bune. Camera frontală permite recunoașterea facială care se bazează pe 96 de puncte. Dispozitivul încorporează și asistență smart când vine vorba de funcțiile foto, oferind opțiuni precum surprinderea fotografiilor doar printr-un gest al mâinii, înlocuirea fundalului sau utilizarea efectelor AR, opțiuni ce le oferă utilizatorilor și mai multă libertate creativă prin intermediul fotografiilor.

Huawei P20 lite este dotat cu interfața EMUI 8.0, capabilă să utilizeze cât mai bine atât avantajele software cât și pe cele hardware, cu scopul de-a optimiza consumul de resurse, spun oficialii companiei. De asemenea, EMUI 8.0 este capabilă să învețe comportamentul de utilizare și obiceiurile posesorului, reușind să anticipeze în mod inteligent nevoile acestuia.

Pentru a susține încărcarea rapidă în condiții de siguranță deplină, noul Huawei P20 lite suportă tehnologia de încărcare de înaltă tensiune de 9V2A, o micșorare a timpului de încărcare de până la 30%, și o siguranță crescută datorită sistemului de protecție format din 15 straturi de securitate. Dispozitivul dispune, deasemenea, de o memorie mare de 4GB + 128GB sau 4GB + 64GB, oferind utilizatorilor libertatea de a instala un număr mare de jocuri, de-a descărca muzica preferată sau de-a viziona clipuri video.