Exact cum vă spuneam în review-ul Mate 10 Lite, telefonul este practic subminat de lansarea Huawei P20 Lite, care va fi lansat oficial pe 27 martie, odată cu P20. Conform eMAG, prețul acestui model în România va fi de 1.699 lei. La final, vedeți și un clip video cu noul telefon.

-huawei-p20-lite-full-specs-leak-min

Huawei P20 Lite

Noul model a fost deja prezentat pe surse, dar de asemenea a apărut într-o serie de magazine. Așa l-am găsit și eu pe eMag și se pare că și pe Altex ar fi listat, doar că pe site-ul lor e mai greu de găsit, așa că nu am link direct.

Detaliile tehnice ale acestui model sunt bune, are un design spectaculos și dacă va fi lansat la un preț bun va face vânzări peste așteptări, chiar dacă are ecran cu moț. Observați că la acest model pare că au mai tăiat din “notch”, pare mai mic decât la P20 normal.

Oricum nu am înțeles de ce Huawei a amânat lansarea P20 pe 27 martie când puteau să lanseze telefoanele la Mobile World Congress 2018. Ei nu așteaptă nici după procesor, nici după ecrane, nici după software. Aveau telefoanele gata, poate cel mult să nu fi avut stocuri suficiente. P20 va avea procesorul vechi Kirin 970, iar P20 Lite are procesorul și mai vechi, Kirin 659. Este adevărat că vine cu 4GB de RAM și 64GB de stocare, iar ecranul de 5,84 inch cu format FullHD+ este super (formatul este 19:9 datorită moțului). Camera foto de pe spate este duală cu 16 megapixeli și 2 megapixeli, iar cea frontală este de 16 megapixeli, pare poziționată pentru funcții genul Face Unlock.

Bateria integrată este doar de 3.000  de mAh, mi se pare destul de puțin pentru ei, în general puneau baterii mai mari. Totuși, cred că este ok, iar curând aflăm cum funcționează și camera de 2 megapixeli suplimentară, care ar trebui să aibă vreun rol în final.

Telefonul este probabil dual-SIM și posibil cu soluția lor de microSD care implică utilizarea slotului 2 de SIM (deci nu poți avea dual-SIM și card simultan). Vestea bună este că ar fi trecut la USB Type-C și la seria Lite, pentru că Mate 10 Lite încă avea microUSB de tip vechi.

Revenind la lansare: nu pricep de ce Huawei au amânat evenimentul, nu pricep de ce telefonul a apărut deja în magazine fără să fie comunicat oficial și nu pricep nici de ce a ajuns la unii deja la review. Mi se pare puțin aiurea, un fel de nepăsare totală față de client în general.