Huawei P30 Pro New Edition a fost anunțat într-o promoție Huawei din Germania, îpreună cu Vodafone. Este același telefon, dar vine cu mai mult RAM, stocare extinsă și da, are serviciile Google incluse. Pe site-ul Huawei unde este detaliată promoția, în limba germană, apare de asemenea un P30 Lite New Edition.

Huawei P30 Pro New Edition

Dacă mai țin minte corect, un Huawei P30 Pro New Edition a fost anunțat în toamna anului trecut, când se știa clar că Mate 30 Pro nu va avea Google. Huawei poate însă relansa vechile modele de telefoane care aveau servicii Google și se pare că acest model vine curând, conform GSMArena. Să sperăm că nu va fi limitat doar la piața din Germania.

Modelul nou este menționat clar în Termenii și Condițiile concursului, tocmai ca să nu creadă nimeni că este telefonul vechi. Se pare că nu există diferențe majore, doar că vine cu vesiunea de bază având 8GB de RAM și 256GB de stocare internă, în loc de 6 / 128 pentru P30 Pro. Versiunea de top are 12GB de RAM și 512GB, iar de notat este că a trecut la USF 3.0 față de 2.1 la modelul anterior. Undeva se discută chiar despre o versiune cu stocare de 1TB, dar nu am văzut confirmare oficială. Terminalul ar putea fi gata de precomandă din 15 mai.

Promoția spune că dacă vei cumpăra orica model P30 Pro New Edition sau P30 Lite New Edition vei primi gratuit și tableta Huawei MediaPad T3 împreună cu husă care are tastatură. Trebuie să te înregistrezi pe site-ul lor cu IMEI pînă pe 21 iunie pentru a primi tableta gratuită.

Huawei P30 Lite New Edition

Cam aceeași situație este și cu P30 Lite New Edition, este în mare același telefon. Aduce 6GB de RAM și 256GB de stocare în versiunea de bază, față de 4GB de RAM și 128GB în prima versiune. Trece la stocare UFS2.1 în loc de vechiul eMMC 5.0 care e mult mai lent. De asemenea are slot de carduri de memorie microSDXC. Camera foto a rămas tot cea de 48 de megapixeli, dar frontala ar avea acum 32 de de megapixeli în loc de 24.