Huawei P30 Pro, la a cărui lansare oficială va fi abia pe 26 martie, la Paris, ar urma să aibe patru camere foto pe spate și va fi iarăși telefonul foto al anului. Știm deja detalii despre Huawei P30, iar recent am citit și despre P30 Lite care va fi favoritul publicului.

Huawei P30 Pro leak

Am povestit deja despre seria Huawei P30.

Este însă foarte posibil ca această dezvăluire, pe care am preluat-o de pe Yahoo News, iar sursa este Slash Leaks, să fie doar un fake făcut pentru trafic. Din experiența anterioară vă pot spune că după un terminal excepțional și inovator, Huawei P9, a urmat o actualizare simplă, P10, care nu a adus ceva revoluționar, doar optimizare de design și hardware. După părerea mea, după un P20 foarte bun, chiar excepțional, Huawei ar putea păstra cadența cu un P30 normal, optimizat ca design și hardware.

Pe de altă parte, o cameră în plus creează destul buzz pentru a vinde noul terminal. Chiar dacă alinierea lentilelor va da bătăi de cap oricărui suferind de OCD. Trebuie să notez că deja există un producător de huse care listează acest model pe eMAG. Care arată complet altfel, seamănă mai mult cu A9 de la Samsung.

P30 pro husa render

Evident, și în acest caz nu vorbim de vreun anunț oficial, ci mai degrabă despre un anunț pus pentru indexare, să fie printre primii care au așa ceva în România, deci pot rămâne indexați pe Google în topul rezutatelor.

Huawei P30 și P30 Pro vor fi iarăși modele diferite, cel normal va avea probabil “doar” cele trei camere obișnuite sau poate chiar două. Iar cel de top va avea mai multe atuuri. Așa au făcut și anul trecut, iar la noi a fost lansat oficial doar modelul Pro, chestie care a continuat și cu Mate. Chiar și la ora actuală, camera foto actualizată de pe Mate 20 Pro este poate cea mai bună soluție mobilă pentru pasionații de fotografie. Pe lângă calitatea imaginilor foarte bună, comparabilă cu toți marii rivali, telefonul oferă un zoom optic 5x, unicul pe smartphone de asemenea dimensiuni, plus zoom hibrid cu o calitate foarte bună, dar și lentilă ultra-wide, plus faptul că poate face macro de la 2.5 centimetri distanță.

Practic la acest setup foto sunt foarte puține lucruri care se pot adăuga fără a deveni ceva inutil. Dacă fac precum Samsung și pun un senzor doar pentru adâncime de câmp (depth of field), mi se pare aproape irelevant. Sigur, în anumite condiții, este util, dar poate vor reuși să ne surprindă cu altceva. Procesarea AI sigur se va îmbunătăți de la an la an.

Unii spun că următoarea cameră foto va aduce o tehnologie de tip periscop pentru zoom optic mai mare. La începutul anului, o companie chineză a făcut valuri cu acest gen de tehnologie. Să vedem dacă Huawei vor prelua acest trend, e posibil să vedem multe astfel de camere dacă vor face asta.

Se pare că Huawei P30 va avea un display de 6.1 inch și P30 Pro va fi mai mare, cu ecran de 6.5 inch. Restul detaliilor urmează să le vedem.