Huawei P30 Pro se lansează pe 26 martie, la Paris, dar compania a început o campanie agresivă de teasing, prezentând cea mai impresionantă funcție a telefonului: zoom optic 7.8 X și hibrid 10X.

Sursa foto: WinFuture.de

Detalii tehnice

Display: 6.1/6.5 inch
Procesor: HiSilicon Kirin 980
GPU: ARM Mali-G76
Memorie: 6 / 8 / 12 GB RAM
Stocare: 128 / 512 GB
Camera foto: posibil triplă
Camera selfie: 24 megapixeli
OS: Android 9 Pie
Interfața: EMUI 9.0
Bateria: 3500 / 4200 mAh
Preț: 900 / 1100 / 1250 euro

Camera foto Huawei P30 Pro

Deja există online poze și clipuri legate de Huawei P30 Pro în care sunt prezentate cam toate detaliile tehnice și design-ul următoarei generații. Se pare că pentru ecran au trecut la un notch de tip teardrop, redus față de generația anterioară. Speram să scăpăm de tot de notch, dar imaginile pe surse prezintă imagini cu el. Ecranul ar fi de 6.1 inch la P30 și de 6.5 inch la P30 Pro, dacă sursele sunt de încredere. Procesorul este tot cel de la Mate 20 Pro, iar dotările tehnice sunt relativ similare, cu variante de 6/8 GB de RAM, 128 / 512 GB de stocare internă și posibil o versiune pentru entuziaști cu 1TB de stocare și 12GB de RAM.

Dar inovația acestui model pare să fie camera foto, iar zvonurile sunt în linie cu informațiile oficiale prezentate pe conturile de socializare ale companiei. Se pare că Huawei P30 Pro va avea cameră foto cu zoom optic 7.8 X și hibrid 10X pentru fotografiile de la mare distanță. Dacă zvonurile sunt corecte, vor folosi noua tehnologie de tip periscop, care permite realizarea acestui zoom în dimensiunea normală a unui smartphone.

Cocurenții de la Oppo au anunțat în ianuarie un modul pentru camera foto de smartphone cu zoom optic 10X. Practic, lumina se plimbă printr-o serie de lentile cu efect de mărire pentru a apropia subiectul.

Primul smartphone cu zoom optic mare a fost Samsung S4 Zoom, urmat apoi de K Zoom, dar foloseau tehnologie de la obiectivele foto de pe camere compacte, care nu totdeauna este potrivită pe un smartphone. Plus că tot efortul făcea ca autonomia bateriei să fie foarte redusă.

Cei de la Huawei nu explică deocamdată tehnologia, doar arată ce se poate face cu zoom-ul optic.

Evident, detaliile vor fi anunțate la evenimentul din 26 martie. Pe rețelele sociale sunt multe astfel de exemple, sub hashtag-ul #RewriteTheRules care este legat de lansarea oficială.

Ceea ce știm cu siguranță este că zoom-ul optic Huawei a crescut și este mai bun decât cel oferit de restul competitorilor. P20 Pro avea zoom optic 3X și apoi Mate 20 Pro a crescut la 5X zoom optic. Este important pentru că în general oamenii fac zoom digital, ceea ce practic taie din fotografie și mărește artificial imaginea. De aceea imaginile cu zoom apar foarte pixelate. Zoom optic utilizează o lentilă, chiar dacă nu ies perfect mărite, este mult mai util decât varianta digitală.

Se zvonește de asemenea că Huawei P30 are partea de jos a telefonului plată, astfel încât să poată fi așezat pe masă sau pe alte suprafețe atunci când faceți anumite poze sau filmări.

De asemenea, este posibil să vedem lansată versiunea 5G a lui Huawei P30, care va avea modem-ul companiei care permite viteze foarte mari pe rețelele de generație următoare.