Huawei P40 a apărut în noi imagini, din punctul meu de vedere este varianta simplă și nu Huawei P40 Pro care ar trebui să aducă mai multe camere foto. Imaginile aduc noi detalii despre camerele foto pe care le putem discuta.

Sursa: 91Mobile

Detalii tehnice Huawei P40

Display: 6.1/6.2 inch 2K OLED, 120Hz Refresh Rate
Procesor: Kirin 990 de la Mate 30 Pro
Memorie: 8/12GB RAM
Stocare: 128/256 GB
Camera foto: Leica Triple Camera, 40 mpx, 40 mpx ultra-wide, 12 mpx zoom
Camera selfie: 32 mpx + 2 mpx Dual Camera
OS: Android Open Source
Baterie: 4.500 mAh
Preț: de la 799 euro

Cameră selfie duală și cameră triplă pe spate

Noile imagini confirmă o informație care circula de ceva vreme, respectiv faptul că Huawei P40 va avea camera selfie duală, lentilele fiind plasate într-o gaură din stânga-sus a ecranului, cumva în stilul lansat de Samsung la S10+, dar în partea opusă a display-ului. Această informație a fost transmisă și prin decembrie anul trecut și văd că se confirmă și acum.

Nu știm cât de reale sunt aceste proiecții, dar tind să cred că vor copia acest trend. Este clar că ecranele cu notch au fost depășite și nu se mai poartă astăzi întreruperile. Pe de altă parte, se pare că marii jucători nu au găsit altă soluție decât gaura în display. Xiaomi și alți producători au folosit camerele pop-up sau rotative pentru a lăsa ecranul fără întreruperi.

Pe de altă parte, de ce zic că este P40 în poză și nu P40 Pro: camera foto de pe spate este triplă, nu cred că Huawei va risca să piardă războiul foto renunțând la vreun senzor. Teoretic ar trebui să aibă cel puțin patru, respectiv 40 de megapixeli principal, 40 de megapixeli ultra-wide, camera de zoom optic și senzor ToF 3D. De asemenea, camera de macro a venit pe tot mai multe dispozitive. Ar putea fi senzorii în zona laterală a modulului foto, dar nu prea cred.

În rest nu sunt disponibile alte detalii tehnice la ora asta. Știm doar că va avea desigur procesorul nou Kirin 990, nu cred că trec la alt procesor deocamdată. Mă aștept să aibă versiunile standard cu 8/12 GB de RAM și 128/256 GB de stocare, care sunt de altfel suficient pentru orice utilizator. Se pare că Huawei P40 Pro va avea un ecran OLED cu diagonala 6.5/ 6.57 inch, cu rată de refresh 120Hz, dar și rezoluție 2K, respectiv 3040×1440 pixeli. Huawei va crește și capacitatea bateriei, se zvonește acum că va fi 5.500 mAh.

Mai știm că noul acord comercial SUA – China nu a menționat deloc Huawei, deci va veni tot cu Android 10 Open Source, fără servicii Google, cum s-a lansat și Mate. Revin cu informații dacă apar.

Via: Android Police & GSMArena