Huawei P40 Pro preț mare pentru ce oferă. Modelul de top va avea probabil și varianta simplă P40 și varianta P40 Lite, va fi lansat oficial probabil în februarie la Mobile World Congress 2020, dacă este să ne luăm după zvonuri. Este de asemenea, ca și Mate 30 Pro, fără servicii Google în așteptarea unei rezolvări a disputei comerciale dintre China și SUA. Cum Trump și premierul chinez tocmai s-au înețeles zilele trecute, eu mă aștept să le dea voie iar să aibă serviciile Google. Dar nu știm nimic oficial încă.
Spre final am pus separat despre Huawei P40 Lite cam toate informațiile pe care le avem acum.
Update: primele imagini cu Huawei P40 simplu;
Update 2: imagini cu Huawei P40 Pro;
Update 3: a fost lansat Huawei P40 Lite;

huawei p40 pro preț

Huawei P40 Pro preț în România

Cel mai mic preț este la ofertă la Altex (3.999 lei)
eMAG – 4.599.99 lei
Evomag – 4.599 lei
Telekom –
Vodafone – 839 euro (4.054,50 lei)
Orange – 4.046,62 lei

Huawei P40 Pro – detalii tehnice presupuse

Display: 6.5 inch 2K OLED, 120Hz Refresh Rate
Procesor: Kirin 990 de la Mate 30 Pro
Memorie: 8/12GB RAM
Stocare: 128/256 GB
Camera foto: Leica Penta Camera, 64 mpx, 20 mpx ultra-wire, 12 mpx periscope zoom, Macro lens, ToF
Camera selfie: 32 mpx + 2 mpx Dual Camera
Baterie: 5.500 mAh
Preț: de la 935 euro

Huawei P40 Pro – lansarea

Lansarea Huawei P40 Pro pare să fie în februarie la Mobile World Congress 2020, în Barcelona. O să fiu acolo ca în fiecare an și sunt sigur că o să găsesc și P40 dacă este prezentat oficial. Mai mult ca sigur acest telefon pornește de la dotările hardware Mate 30 Pro și îmbunătățește doar partea foto, în rest râmânând în mare același model cu mici variațiuni. Însă sunt multe zvonuri care circulă în legătură cu Huawei P40 și cred că putem discuta câteva dintre ele.

Este posibil și să aibă eveniment separat, să aștepte lansarea Samsung Galaxy S11 și să vină apoi cu propriul eveniment de lansare mai târziu. Dar cred că totul depinde de acordul comercial SUA – China. Trump are nevoie să dea o lovitură înainte de alegerile din SUA din 2020, pentru că este pe trend negativ. Mulți analiști spun că va semna acordul comercial final cu China și va permite Huawei să revină pe piața americană și în țărie aliate, anunțând asta ca pe o mare victorie diplomatică a administrației sale.

Dacă nu se ajunge la un acord, alegerile fiind oricum undeva în toamnă, Huawei P40 în toate versiunile sale, va veni tot cu Android 10 Open Source, fără servicii Google, cum s-a lansat și Mate. În acest caz, vânzările vor rămâne slabe și modelul nu prea va fi de găsit prin magazine. Dacă dau voie Google să lucreze cu Huawei, cred că revenirea companiei chineze va fi în trombă și vor avea și prețuri mai mari decât de obicei.

În orice caz, urmăresc lansarea oficială și vă țin la curent, ca de obicei.

Huawei P40 Pro – îmbunătățiri hardware

Chiar dacă pleacă de la specificațiile Huawei Mate 30 Pro, noul model vine cu multe îmbunătățiri, cum este și normal. Va avea desigur procesorul nou Kirin 990, nu cred că trec la alt procesor deocamdată. Mă aștept să aibă versiunile standard cu 8/12 GB de RAM și 128/256 GB de stocare, care sunt de altfel suficient pentru orice utilizator. Ceea ce știm clar că se poate îmbunătăți este ecranul, dar mai ales bateria.

O singură companie le-a dat lecții marilor producători de telefoane la capitolul specificații, respectiv Asus. Au lucrat și la ecran să aibe rată de refresh mare pentru jocuri, dar și la baterii de mare capacitate care susțin performanța terminalelor. Au fost primii cu baterii de 5000 sau 6000 mAh pe flagship. Iar acum, doi ani mai târziu, reacționează și ceilalți, normal. Se pare că Huawei P40 Pro va avea un ecran OLED cu diagonala 6.5/ 6.57 inch, cu rată de refresh 120Hz, dar și rezoluție 2K, respectiv 3040×1440 pixeli. Ceea ce este bine, dar este și rău. Va oferi imagini de o claritate mai bună, jocuri video fluide, dar în același timp pune presiune pe baterie.

Tocmai de aceea, Huawei va crește și capacitatea bateriei, se zvonește acum că va fi 5.500 mAh. Este iarăși o veste bună, eu acum pe Zenfone 6 am 5.000 mAh și ține foarte bine, dar pe de altă parte bateria adaugă greutate terminalului și este sub asaltul consumatorilor mari: ecranul nou, precum și modem-ul 5G de la Huawei. Chipsetul 5G Balong 5000 este deja prin Europa în modelul Mate 20X, care s-a vândut inclusiv pe la noi, știu că fusese prezentat pe la RCS RDS dacă nu mă înșel. Totuși, la performanțele sale, consumă din energia bateriei. Procesorul nou de asemenea, iar tehnologiile de economisire a energiei ajută, dar cu toate astea se termină destul de rapid. Le aștept pe toate la test, astfel încât să vă pot spune clar cât de bine ține bateria.

P40 Lite – sursa foto

Huawei P40 Lite

Ca de obicei, Huawei are un as în mânecă, mai exact modelul mai ieftin, botezat Lite. El are în general detalii tehnice bune și un preț excelent, aduce o parte din tehnologia nouă, dar la nivelul mid-range. Ulterior el se ieftinește puternic când apar alte generații de produse noi.

Huawei P40 Lite ar avea de fapt detaliile și dotările modelului Huawei Nova 6SE, un ecran Full HD+ cu diagonala de 6.4 inch, LCD, procesor Kirin 810, dar și 8GB de RAM și 128 GB de stocare internă. Camera foto de pe spate are 4 senzori, unul principal de 48 de megapixeli, al doilea de 8 megapixeli ultra-wide, o cameră macro de 2 megapixeli și un senzor de adâncime de câmp de 2 megapixeli. Camera de selfie are 16 megapixeli și este în display, pe designul clasic.

Modelul vine cu o baterie de 4.200 mAh cu fast charging 40W. Este un model care trece la Android 10 / EMUI 10 și va avea aceleași probeleme cu serviciile Google. Prețul va fi însă probabil foarte bun.

Surse: GSMArena, TheNextWeb, GadgetsNow, Beeboom, FactsChronicle, GizmoChina