Au apărut imagini și cu Huawei P40 Pro, modelul de top din prima parte a anului 2020, iar ele arată camerele foto și confirmă discuția de ieri despre Huawei P40.

Sursa: The Verge
Via: EVleaks

Huawei P40 Pro – detalii tehnice presupuse

Display: 6.5 inch 2K OLED, 120Hz Refresh Rate
Procesor: Kirin 990 de la Mate 30 Pro
Memorie: 8/12GB RAM
Stocare: 128/256 GB
Camera foto: Leica Penta Camera, 64 mpx, 20 mpx ultra-wire, 12 mpx periscope zoom, Macro lens, ToF
Camera selfie: duală 32 mpx + 2 mpx Dual Camera
Baterie: 5.500 mAh
Preț: de la 935 euro

Modelul prezentat ieri avea doar trei camere foto pe spate și este clar acum că ăla este Huawei P40 simplu. Astăzi avem imagini pe surse cu Huawei P40 Pro, modelul de top, care va avea cele mai bune caracteristici foto. Din păcate pentru compania chineză acordul recent SUA-China nu menționează deloc Huawei și nu vor avea suport pentru serviciile Google. Dar asta nu înseamnă că telefonul nu va fi de top.

Din ce am citit, Huawei P40 Pro nu are lansarea la Mobile World Congress 2020, ci va fi prezentat într-un eveniment separat, probabil tot la Paris sau în altă capitală europeană. Fără servicii Google, probabil că stocul de terminale disponibile comercial va fi din nou destul de limitat, ca și la Mate 30 Pro.

Huawei P40 Pro va avea în total șapte camere foto, se vede că au adoptat camera de selfie duală, probabil a doua lentilă este doar senzor de adâncime de câmp, dar vedem. Pe spate vor fi în total cinci camere foto. Știm că vor avea un senzor de zoom optic foarte mare, pe spate apare indicația 18-240mm. De asemenea, știm că senzorii foto folosiți pînă acum erau de 40 de megapixeli. Teoretic, Huawei ar trebui să țină pasul cu Samsung și să vină cu senzori noi, dar deocamdată nimeni nu a anunțat ceva de genul acesta. Sunt telefoane cu 64 și 108 megapixeli. Vedem dacă se schimbă ceva la Huawei.

Evident, nu va lipsi o cameră foto ultra-wide, iar compania ar putea introduce și o cameră macro dedicată, dar nu există informații în acest sens.

Ecranul Huawei Mate 40 Pro are margini curbate, dar nu doar lateral, se zice că și marginea de sus și cea de sub ecran se curbează. De asemenea, probabil va urma trendul cu ecrane de 120Hz. Spatele terminalului ar putea fi ceramic, conform informațiilor pe surse. Va avea desigur procesorul nou Kirin 990, nu cred că trec la alt procesor deocamdată. Mă aștept să aibă versiunile standard cu 8/12 GB de RAM și 128/256 GB de stocare, care sunt de altfel suficient pentru orice utilizator. Se discuta că anul acesta Huawei va folosi baterii de mare capacite, eu sper să vedem un model cu 5.500 mAh. Nu există date certe la ora actuală.

Să vedem dacă Huawei este pregătit să mai scadă din preț și să ofere bonusuri celor care cumpără telefonul. Revin cu detalii imediat ce apar.