Huawei P40 și P40 Pro sunt acum confirmate oficail după ce au trecut de evaluările autorității de reglementare din China, TENAA. Huawei va lansa anul acesta telefoane noi fără servicii Google, exact ca Mate 30.

Cel mai nou model ieșit la iveală este Huawei P40 Pro Plus ->>.

huawei p40 si p40 pro

Huawei P40 Pro – detalii tehnice presupuse

Display: 6.5 inch 2K OLED, 120Hz Refresh Rate
Procesor: Kirin 990 de la Mate 30 Pro
Memorie: 8/12GB RAM
Stocare: 128/256 GB
Camera foto: Leica Penta Camera, 64 mpx, 20 mpx ultra-wire, 12 mpx periscope zoom, Macro lens, ToF
Camera selfie: duală 32 mpx + 2 mpx Dual Camera
Baterie: 5.000/5.500 mAh
Preț: de la 935 euro

ads

Lansarea Huawei P40

Zilele trecute am auzit că Huawei a decis să mențină evenimentul de la Barcelona în ciuda deciziei GSMA de a anula Mobile World Congress 2020. Acum zvonurile spun că Huawei va profita de acel eveniment cu presa pentru a prezenta modelele noi. Ar fi o lansare devansată față de planul tradițional de lansare în luna martie, la Paris. Urmează să vedem zilele următoare ce se întâmplă.

Oricum, Huawei P40 și P40 Pro sunt acum oficiale, fiind listate pe site-ul TENAA. Este confirmat și modelul ieftin Huawei P40 Lite. Listarea TENAA nu arată detalii tehnice, doar faptul că modelele de top vor avea 5G. Este aproape sigur că telefoanele vor veni cu procesorul Mate 30, respectiv Kirin 990. De asemenea, știm că vor veni fără servicii Google sau Google Play, iar soluțiile alternative sunt riscante.

p40 leaked photo

Noile imagini care circulă pe surse arată un Huawei P40 fără notch, dar cu camera selfie într-o gaură din ecran. Este cea mai slabă variantă din punct de vedere tehnic, dar așa face și Samsung, deci de ce să alegem o variantă mai normală.

De asemenea, circulă zvonul că senzorul P40 va fi de 52 de megapixeli, respectiv Sony IMX700. Deși acest lucru ar fi o actualizare față de anul anterior, totuși, Huawei ar rămâne în urma Samsung și Xiaomi, care au trecut de anul ăsta la 108 megapixeli. Ar fi primul an în care pierde cel puțin pe hârtie lupta pentru supremația foto. Dar desigur, ar putea vorbi iar despre faptul că megapixelii nu contează și Huawei are procesarea mai bună.

În plus, senzorul Sony unește pixelii alăturați 4×4 (16-pixel binning), în timp ce Samsung folosește la 108 megapixeli un sistem cu 3×3 pixeli alăturați (nona-binning).

Lansarea Huawei P40 și a variantelor sale Pro și Lite ar putea fi pe 24 februarie la Barcelona. Alții zic că ar fi pe 26, așa că probabil în perioada aia este evenimentul care ar fi trebuit să fie la MWC. Revin cu detalii asap.