Huawei P9 Lite a fost prezentat oficial, este versiunea mai accesibilă a terminalului de top, P9. Chiar dacă Huawei face valuri cu modelul de top, anul trecut au vândut mult și bine modelul P8 Lite, un telefon echilibrat și accesibil.

Huawei-P9-Lite

Urmează să vină la test Huawei P9, vă scriu eu zilele următoare. Mâine este lansarea oficială în România.
Huawei P9 Lite a fost confirmat oficial deși nu fusese dezvăluit odată cu noul vârf de gamă. Eu cred că aș alege P9 Plus, pentru că este modelul complet, desigur, mult mai scump.

Huawei P9 Lite

Terminalul are un display Full HD de 5.2 inch, cu o densitate de 424 ppi, foarte bun. Are procesorul HiSilicon Kirin 650, un octa-core echilibrat, cu 4 nuclee la 2.0 GHz și 4 a 1.7Ghz. Procesorul Huawei este foarte performant, comparabil și cu Snapdragon și cu Exynos, doar că vorbim de gama de mijloc. Are 3GB de RAM, un pic sub flagship-uri, dar practic insesizabil pentru utilizator. Camera foto de pe spate este de 13 megapixeli pe spate și are una de 8 megapixeli frontală, pentru poze selfie, cu o baterie integrată de 3.000 mAh.

Platforma software este Android 6.0 Marshmallow, iar interfața este Emotion UI 4.1 de la Huawei.

Telefonul este dual-SIM, are tehnologie 4G LTE Cat 6, are slot de carduri microSD – folosind al doilea SIM de la telefon. Nivelul de preț pentru Europa este estimat să ajungă la 300 de euro, probabil plus TVA.

Huawei P9 Lite are un design metalic, cu toate elementele modelelor de top, inclisiv cititorul de amprentă, despre care Huawei spune că este mai rapid decât sistemele folosite de competiție.

Dacă am înțeles corect toate informațiile, se pare că P9 Lite va ajunge în magazine peste o lună, pentru că deocamdată compania are focus pe lansarea și promovarea modelului de top, Huawei P9. Mai vorbim zilele următoare, vedem ce detalii o să apară despre P9 Lite.