Huawei P9 și P9 Plus au fost lansate oficial astăzi la Londra. Am văzut că sut și câțiva oameni din România, dar pînă scriu eu, vă dau eu toate detaliile. Huawei P9 este primul smartphone cu tehnologie foto Leica.
CfXPRkjXIAEubw0

Sursa foto.

CEO-ul Leica, Oliver Kaltner, împreună cu CEO-ul pe Mobile al Huawei, Richard Yu, prezintă pe scenă noul smartphone Huawei P9, precum și tehnologia foto folosită. Vorbesc despre industria germană și precizia germană folosită pentru a crea lentilele din acest model de smartphone chinezesc. Camera are lentilă Leica Summarit H 1:2.2/27 ASPH, dual-camera. Senzorii au pixelii un pic mai mari decât cei de la iPhone 6S. Sunt doi senzori de 12 megapixeli, unul RGB și unul monocrom pentru detalii fine. Cel monocrom permite captarea de mai multă lumină, reușind astfel realizarea de imagini mai bune. Au realizat un procesor dedicat pentru adâncimea de câmp, o premieră mondială. Tehnologia de autofocus este hibridă – bazată pe contrast, adâncime de câmp și nu au uitat nici de autofocus rapid pe bază de laser. Camera are chiar și sunetul de shutter de la camerele foto Leica. Interfața de utilizare este cea de la camerele foto digitale Leica. Evident, există control manual pentru cameră, pentru fotografii mai avansați.

Huawei P9 are ecran de 5.2 inch (423ppi și 500nit) , iar P9 Plus are ecran de 5.5 inch. Ecranele sunt Full HD, cu o densitate mai bună comparat cu modelele anterioare.

Terminalele vin cu procesorul Huawei Kirin 955, cu 4GB de RAM, stocare de 64GB, Android 6, interfața Emui la versiunea 4.1. Huawei P9 poate fi comandat și în varianta mai ieftină de 32GB cu 3GB de RAM. Există model dual-SIM în Asia, cel european va fi single-SIM plus slot de carduri de memorie microSD. Ambele modele vin cu port USB Type-C.  P9 Plus are și difuzoare stereo integrate.

Modelul accesibil este 599 euro, iar cel mai performant costă 649 euro. P9 Plus, varianta de top, are un preț de 749 euro. Via

 

huawei_p9