Apple a intrat în consorțiul Wireless Power, cei care promovează tehnologia încărcării wireless Qi, decizie care confirmă oarecum zvonurile că vor adopta încărcarea wireless la următorul iPhone (detalii tehnice). Doar că ar putea fi abia anul viitor. Sau poate adoptă tehnologia pentru un alt device.

Nu a fost dat niciun comunicat oficial, nici de către Apple, nici de către Wireless Power, dar compania americană apare oficial pe lista de membri de pe site. Probabil primele zvonuri despre încărcarea wireless la iPhone au venit chiar din interiorul consorțiului, când au depus primele documente de aderare. Acum, în ciuda entuziasmului tuturor, este posibil ca Apple să adopte tehnologia abia anul viitor. Sau la un alt produs decât iPhone. Încărcarea wireless este o chestie comodă și interesantă, dar mai mult marketing, pentru că telefonul trebuie ținut fix într-o anumită poziție. De asemenea, încărcarea wireless poate produce încingerea bateriei, fiind un factor suplimentar care poate genera probleme.

Apple folosește tehnologia wireless Qi la Watch, iar ceasul poate să fie motivul pentru care au făcut acest pas. De asemenea, este posibil ca inginerii Apple să fi descoperit chestii utile pentru tehnologia wireless și așa le pot împărtăși direct cu inginerii producătorului.

Vedem ce se întâmplă cu noul model iPhone, care ar putea fi adevăratul iPhone 8, în timp ce modelele care continuă tradiția ar putea fi numite 7S.