Analiștii dau iar ca sigură lansarea a trei versiuni iPhone 8 în 2017. Sunt două modele clasice, plus unul care are fie ecran Edge, fie ecran OLED, nu este foarte clar. Toate informațiile despre iPhone 8 sunt aici.

Sursa foto: concept iPhone 8

Informațiile sunt date de analistul Ming-Chi Kuo de la KGI Securities, cel care a dezvăluit iPhone SE înainte de lansare. Ar putea avea dreptate și de data asta. Probabil are acces la surse din interiorul companiei sau ceva de gen. Noua generație iPhone este importantă pentru anul acesta a fost a zecea aniversare iPhone. De asemenea, iPhone 7 a continuat design-ul 6 și 6S, devenind astfel o ediție „S”. Apple nu poate lansa anul acesta o ediție 7S (practic ar trebui să aibă design identic) fără să riște să piardă clienți. Și așa anul trecut a fost pe trend negativ, doar problemele Note 7 au salvat Apple. Au nevoie de ceva spectaculos, iar eu cred că noul model va avea ecran curbat pe margini, la fel ca S8. Și probabil vor trece la numele de iPhone 8 ca să marcheze schimbarea de generație. Sau modelele clasice vor fi iPhone 7S și cel nou iPhone 8. Toate astea se pot schimba din mers.

ads

Poate că două modele vor avea ecran normal, clasic, iar al treilea Edge. Analiștii spun că toate trei noile modele vor avea încărcare wireless. Este o tehnologie de care Apple s-a ferit, pentru că ea duce la încălzirea terminalului. S-au ferit practic de o problemă similară cu Note 7.  Terminalele cu încărcare wireless trebuie protejate special față de încingere, iar acest lucru adaugă la costuri. Conform zvonurilor recente, noile modele iPhone 8 vor costa spre 1.000 de dolari datorită noilor materiale și tehnologii. Spre deosebire de competiție, care se străduiește să ieftinească produsele de la an la an, Apple se străduiește să scumpească iPhone. Ei fac oricum vânzări record și profit record în fiecare an, dar acum au nevoie de un boost, după problemele din 2016.

Pe de altă parte, ecranul OLED ar putea fi plat și singura diferență ar fi tehnologia nouă. Ar putea păstra sticla curbată 2.5D pe ecran. Se pare că nu doar butonul Home va fi eliminat, ci și butoanele de pe lateral, cele de volum și power. De asemenea, martinea va fi din oțel inoxidabil, pentru o mai mare rezistență. Probabil modelele clasice vor avea tot dimensiunile obișnuite, de 4.7 inch și 5.5 inch. Ele vor fi ușor mai ieftine, dar nu vă aștepați la mari dierențe.