iPhone 14 arată bine în imaginile concept și aduce tehnologii tot mai interesante. Se presupune că iPhone 14 va avea parte de cele mai multe schimbări din ultimii ani.

iphone 14 design
Sursa foto: Angelo Libero/Future owns

De obicei, Apple își dezvăluie noile iPhone-uri în septembrie și nu ne așteptăm ca 2022 să fie o excepție. Dar iPhone 14 merită așteptat? Apple nu a dat nimic direct – păstrează întotdeauna lucrurile cât se poate de secrete până la marele anunț. Dar, inevitabil, există scurgeri și zvonuri și, de obicei, cel puțin unele dintre acestea devin realitate.

Design-ul iPhone 14

Se presupune că modelele mini vor dispărea și va fi introdus iPhone 14 Max care va avea 6.7 inch. Este posibil ca telefonul să fie mai subțire, inclusiv obiectivele de la camera foto. În materie de culori, se presupune că paleta va fi îmbogățită cu o nuanță de mov și cu una de bronz. Un alt detaliu estetic despre care se vehiculează este înlocuirea ramei din oțel cu una din titan pentru modelele Pro. De asemenea, grila de speaker și microfon va suferi un redesign.

Se așteaptă ca iPhone 14 și iPhone 14 Max să beneficieze de un display de 120Hz, la fel cu modele Pro. Este posibilă utilizarea unui sistem termic care va permite menținerea iPhone-ului la temperaturi mai joase, pentru a minimiza impactul cipurilor mai rapide și a conectivității 5G. Un alt detaliu tehnic nou este camera îmbunătățită care va avea 48 de megapixeli și care va permite înregistrări video la rezoluție 8K. De această capabilitate se vor bucura doar deținătorii modelelor Pro. De asemenea, tot modelele Pro vor avea un cip îmbunătățit (A16), pe când iPhone 14 și iPhone 14 Max vor fi dotate cu cipul utilizat în gama precedentă (A15).

Lucrurile nu sunt la fel de clare când vine vorba despre prețul liniei de iPhone 14. Unele surse sunt de părere că prețurile vor fi aproximativ la fel ca la gama precedentă, pe când alții susțin că acestea vor crește cu $200, justificând prin utilizarea materialelor mai rezistente și prin specificațiile tehnice îmbunătățite. În prezent, au fost deja fabricate primele telefoane din seria iPhone 14, acestea se află în perioada de testare.

Sursa: Risco.ro