Americanii continuă să discute despre iPhone 5S și iPhone 6 amestecând detaliile, susținând că unul va fi ba ieftin, ba scump, ba cu plastic și dotări medii, ba cu display de 4,8 inchi și cameră foto de 13 megapixeli. Eu încep să cresc că nu e vorba de nicio confuzie, ci vor fi două modele, exact ca la iPad. Unul premium, mare, cu dotări hardware de top, unul ieftin, colorat, plasticat, pentru cotă de piață. E doar o speculație, dar n-aș scrie dacă nu aș crede că așa va fi.

iphone 5S

iPhone 5S

La un moment dat, cineva scria că vor fi trei modele iPhone, nu cred. Ar fi prea mult. De fapt, pentru Apple, două modele reprezintă o schimbare majoră. Dar nici pe iPad nu existau înainte două modele și iată, anul trecut a adus lansarea Mini, iar acum există două clase de produse: ieftin și premium.

iPhone 5S va fi ieftin, sunt convins de asta. Va fi realizat similar cu modelul iPhone 5, cu actualizări, în buna tradiție Apple. Dar de data asta nu va fi doar un model nou, ci este realizat cu focus pe reducerea costurilor. Vor păstra componentele care se ieftinesc în timp, probabil procesorul, camera foto, ecranul. Vor avea carcasă de plastic, colorată, poate va face o actualizare software. Dar cam atât. Prețurile vor fi cu 100-200 de dolari sub iPhone 5.

Lansarea iPhone 5S este posibilă din iunie, cu focus pe market share, după noul model Apple. Sigur, Tim Cook a negat vehement că vânează market share, de-aia iPad mini costă 300 de dolari și de-aia au făcut un iPad low-quality, pentru că nu doresc cotă deloc 🙂

ads

Pe de altă parte, tradiția obligă Apple să vină cu un produs premium, care să seteze standardele pentru următorul an. Nu cred că au altă șansă decât să confirme alt zvon.

iPhone 6

Se spunea acum ceva vreme că următorul iPhone va avea display de 4.8 inch. Ba chiar există discuții despre un iPhone cu cameră foto de 13 megapixeli (senzor Sony). Cred că șansa Apple de a face din nou vânzări record este să scoată un super-smartphone pe care toată lumea să-l dorească.  iPhone 5 a demonstrat că nu mai este suficient un update minor. Pentru că, sincer vorbind, 5 față de 4S este un update minor. Au fost fani care l-au adoptat și pe ăsta, dar, sincer, nu se compară cu S3 sau Note 2, nici pe departe. În fine, chestie de gust.

iPhone 6 trebuie să fie premium și super-dotat, ca să aibă succes. Un display Retina de 4,8 inch, poate chiar Full HD, asta ar atrage atenția. Un procesor mult mai bun, nu se poate aduce același dual-core cu pretenții de performanță, Samsung bagă anul ăsta 8-core. Măcar un quad-core trebuie să adauge și Apple la iPhone.

Camera foto de 13 megapixeli este deja pe câteva telefoane, dar sigur ar face impresie pe un iPhone. Senzorul este ok, dar lucrează un pic la lentilă vor bate iar competiția. În rest nu știu ce ar putea pune în el.

iOS 7? Vom afla cât de curând ce se întâmplă cu noul sistem de operare. Sper să fie la fel de rapid și să aibă funcții la fel de interesante.

Rămâne de văzut, dar nu cred că vor fi trei modele de iPhone.