Circulă câteva zvonuri despre iPhone 7S, iar primul dintre ele spune că varianta de 5 inch (modelul mai mic) va avea cameră foto duală poziționată invers decât la iPhone 7 Plus. Vedeți imaginea mai jos, este doar o editare în Photoshop, dar informația ar putea fi reală.

De ce cred că este reală? Pentru că poziționarea de la iPhone 7 Plus este greșită, iar acest lucur s-a văzut în imaginile slabe pe care le scoate acest terminal. O să vă povestesc mâine despre el. În momentul în care ții telefonul să faci poze, nu îl ții vertical (portret), foarte puțini oameni atehnici îl țin așa. Oamenii care sunt pasionați de fotografie țin telefonul pe lat. Iar cele două lentile stau așa:

Probabil din cauza poziției se pierd efectele vizuale pe care producătorul le dorea. Probabil de aceea a fost nevoie de o actualizare software ca să meargă totul ok.

Cred că la iPhone 7S va fi poziționată camera invers, nu mi se pare decât o modificare logică. Camera foto este foarte importantă pentru Apple, de la modelul de 4 inch iPhone a devenit “cea mai utilizată cameră foto” la nivel mondial, iar fiecare ediție nouă de iPhone a avut o cameră mai bună.

Din păcate încep să cred că va fi lansat un iPhone 7S și nu o actualizare radicală, cu ecrane curbate, cum visează unii utilizatori (și eu aș vrea, dar nu cred).

Există informații despre următorul iPhone 7S Plus, dar voi reveni cu ele mai târziu, într-un articol separat. Momentul lansării 7S este foarte important și pentru Apple, el va arăta dacă epoca iPhone s-a încheiat, iar vânzările vor scădea iar, sau va fi un moment de relansare a vânzărilor care va propulsa compania în topul marilor producători. Deocamdată modelul 7 este foarte criticat, iar vânzările au fost mai slabe decât anul anterior. Iar camera de pe iPhone 7 Plus este o mare dezamăgire.