iPhone 7S, noile telefoane Apple care se lansează alături iPhone 8 pe 12 septembrie, aduc multe noutăți față de generația șapte. Chiar dacă sunt considerate modelele mai accesibile, 7S și 7S Plus au parte de noutăți importante.

iPhone 7S and 7S Plus

Sursa foto.

Designul iPhone 7S

Chiar dacă iPhone 7S păstrează în mare linia impusă de iPhone 6/6S/7, totuși vor exista diferențe față de toate generațiile anterioare, nu sunt chiar identice. Sunt diferențe importante și sunt convins că nici carcasele de la iPhone 7 nu vor putea fi folosite la iPhone 7S, pentru că dimensiunile vor fi diferite. Conform măsurilor exacte obținute de producătorii de accesorii, noile telefoane diferă prin câțiva milimetri de modelele anterioare, ceea ce va fi suficient să nu intre în anumite huse sau carcase.

Speranța celor care dezbat problema este că aceste diferențe de măsuri se vor regăsi în baterii de capacitate mai mare. Autonomia rămâne una din cele mai comune probleme, dar cu care toți utilizatorii de flagship-uri s-au cam obișnuit, iar bateria externă rezolvă problema autonomiei fără bătăi de cap. Singura problemă fiind când uiți să iei sau să încarci bateria externă.

Se spune de asemnea că noile terminale iPhone 7S și 7S Plus vor avea tehnologie de încărcare wireless, chestie care lipsea pînă acum la Apple și se putea face doar prin huse speciale. În plus, din ce am citit, telefoanele vor avea sticlă pe spate și nu metal ca la generația anterioară.

Hardware și camera foto

Nu avem foarte multe detalii privind dotările noilor modele iPhone 7S, însă știm clar ceva. Apple face anumite actualizări de la an la an și le continuă de multă vreme. Astfel, este clar că în fiecare an procesorul Apple a depășit toată competiția și dacă la i6 aveam A8, la i6S A9, iar la iPhone 7 aveam A10, este clar că iPhone 7S vine cu procesor Apple A11.

Deși procesorul Apple folosește aceeași arhitectură ARM și tehnologii similare cu Qualcomm, Samsung sau Huawei, procesoarele dual-core sau quad-core de la Apple au depășit de fiecare dată performanțele Snapdragon, Exynos sau Kirin, chiar dacă acestea erau octa-core. Fac design-ul propriu, au tehnologii dezvoltate in-house. În plus, iOS este un sistem de operare bazat pe Unix, spre deosebire de Android care este Linux, astfel că per-total reușesc să ofere o experiență mai bună. Mai rapidă, mai stabilă. Desigur, mulți fani Android neagă asta, dar vă spun din experiența de utilizare a ambelor platforme că așa este.

Dacă se confirmă zvonurile, iPhone 7S rămâne cu 2GB de RAM, iar iPhone 7S Plus va avea 3GB, rămânând ca vedeta anului, iPhone 8, să aibă 4GB de RAM. Greu de zis, pentru că spațiul din interiorul iPhone este foarte limitat, toate componentele sunt reduse la maxim, de aici și micile îmbunătățiri anuale, dar foarte minore.

Vedeți aici poze din interior, sunt făcute probabil de oamenii din fabrică, iPhone 7S este deja în producție ca să poată livra primele modele începând din septembrie.

Camera foto este posibil ca la iPhone 7S și la 7S Plus să fie relativ identice cu cele de la generația șapte, cu optimizări software. Ce-am mai putea spune la partea de hardware este că probabil versiunea de start rămâne cu 32GB, puteți apoi opta pentru 128 sau poate chiar 256GB. Nu am detalii despre baterii, ar trebui să fie un pic mai mari decât la versiunea anterioară.

Diferențele iPhone 7S Plus

Rămân principalele diferențe, similar cu 7 și 7 Plus. Ecranul modelului compact este de 4.7 inch, iar cel mare de 5.5 inch. Nu schimbă design-ul și nu adoptă marginile subțiri, deci este mai mult ca sigur că vor avea aproximativ același aspect pe partea frontală.

iPhone 7S Plus are 3GB de RAM, deci va fi mai performant, iar bateria sa este de asemenea mai mare, probabil spre 2.000 de mAh. Apropo de comparații, trebuie spus că iPhone reușește autonomii similare cu flagshipurile concurenței, dar are baterii mai mici. Circa 1900 mAh la cel compact și 2900 mAh la cel mare. Spre comparație, S8 are 3.000 mAh și S8+ ajunge la 3.500 mAh, iar autonomia nu diferă așa de mult. Dar comparațiile sunt dificile din multe motive.

Noutăți software

Toate trei modelele iPhone vin anul acesta cu noul iOS 11. Pe lângă optimizările interne, de design și de securitate pe care Apple le va anunța, sunt convins că vedem îmbunătățiri pe partea de cameră foto, de reducere a consumului de energie, dar și diverse alte aplicații. Sunt curios dacă anul acesta Apple aduce noutăți și la iCloud de exemplu.

Mai multe detalii aflăm pe 12 septembrie, o să scriu live pe blog.

Concluzii

În economia internă a Apple, modelele iPhone reprezintă cel mai de succes produs, cel care generează cele mai mari venituri. De asemnenea, datorită ecosistemului creat cu aplicații și conținut digital, modelele iPhone generază de fapt și vânzările iTunes, atât pe parte de software, cât și pe parte de conținut video, muzică și altele. De aceea, iPhone este central în strategia Apple și nu își permit să facă experimente și greșeli.

De-asta consider că Apple lansează anul acesta și iPhone 8. Pe de-o parte este un moment aniversar – zece ani de la primul iPhone. Sincer, momentul era în primăvară și a fost un pic ratat, dar asta contează mai puțin. S-a discutat de anul trecut că acum este momentul inovației. Apple nu are ecranele curbate de la Samsung și în ciuda zvonurilor nu au lansat un produs cu ecran curbat. Dar trendul de design cu margini subțiri pare să fi fost imposibil de ignorat. Cred că cei de la Apple au văzut modelele lansate anul trecut și care anunțau acest trend și au decis că merită explorat.

Rămân safe cu iPhone 7S și 7S Plus, care păstrează linia anterioară. Modelul de top e doar o demonstrație, va fi scump, va fi greu de găsit. Dar probabil 7S va avea un preț de circa 700 de euro, apoi 7S Plus va merge spre 900 de euro, să se bată cu Note 8, iar modelul de top va trece de 1000 de euro.

Mai povestim pe 12 septembrie, dar sunt slabe șanse ca Apple să nu aibă succes.