iPhone ieftin caută toată lumea. Dar s-ar putea să avem unul oficial anul ăsta. Zvonurile de început de an despre iPhone mini încep să prindă contur. Dar dacă au scris și Wall Street Journal, înseamă că sunt surse serioase. Și, cum spuneam anul trecut, Apple stă în spatele zvonurilor, toate zvonurile din 2012 s-au confirmat 100%. 

iphone ieftin 3GS - 4 - 4S - 5

Sursa foto.

iPhone ieftin

Cel mai serios ziar de business din lume spune că oameni din conducerea companiei au confirmat planurile Apple. Compania și-a văzut amenințată supremația în zona smartphone și crede că un iPhone ieftin va concura mai bine cu Android. Cum scriam și despre iPad Mini, mi se pare o greșeală. Apple făcea un profit extraordinar pe produsele sale și nu a vânat niciodată pînă acum cotă de piață în detrimentul profitului. Ei au cucerit lumea smartphone printr-o revoluție, nu concurând pe preț. Dar vremea lui Steve Jobs a trecut și acum Apple este dispus să lase din preț pentru a cuceri cotă de piață. iPad mini e cea mai bună dovadă, iar gadgetul a avut succes. Mă repet, nu știu ce atuu ar putea avea un iPhone ieftin. Există pe piață iPhone 3GS ieftin, iPhone 4 ieftin și chiar iPhone 4S ieftin. Doar iPhone 5 rămâne scump. Dar și pe ăsta îl găsești ieftin pe diverse site-uri de anunțuri.

ads

iPhone ieftin va pierde tocmai atuul produselor Apple: statutul premium, experiența fantastică, dotările extraordinare. Probabil va merge bine, dar se va vinde bine?

Telefonul ieftin va fi oarecum similar cu iPhone 5, dar nu va avea tocmai dotările premium, cum scriam și zilele trecute, ecranul nu va fi retina, procesorul mai vechi, iar camera foto va fi slabă. Carcasa va fi de plastic și va folosi componente de la iPhone 4 sau 4S. Și atunci, de ce să-l cumperi? 🙂 iPad mini are succes pentru că Apple nu avea pînă acum o tabletă cu display de dimensiuni mai mici. Dar industria smartphone-urilor este greu de înțeles. Oamenii dau bani și abia apoi se gândesc dacă folosesc în mod real acel produs. Cine știe, poate se va mai educa piața.

WSJ se apără spunând că „Apple ar putea renunța la acest plan”.