iPhone SE 2022, denumit uneori și iPhone SE3, iar în alte părți SE+5G, ar putea fi lansat în martie  aprilie. Eu iar mă îndoiesc. Oricum, eu am fost printre cei fem convinși că iPhone SE este o invenție. În 2015/2016 tocmai luasem țeapă cu seria de zvonuri despre un iPhone Edge, cu ecran cu margine curbată. Acesta nu a fost niciodată lansat și eram sigur că nici vorbă de SE. Iar apoi, Apple chiar a lansat iPhone SE.


Sursa: LetsGoDigital

Lansarea iPhone SE 2022

Apoi, după succesul avut, mi s-a părut logic ca această serie ieftină să continue la Apple. Multă lume dorea un flagship compact, iar pe piață nu prea mai existau. Iar Apple acum câștigă tot mai tare din servicii, abonamente, vânzări online, deci au nevoie de cât mai mulți clienți. Citisem zilele trecute o estimare, Apple ar putea trăi fără să mai vândă terminale, doar din vânzarea de conținut. Dar, cu fiecare telefon, tabletă, laptop sau Mac vândut, ei aduc practic alt client nou în ecosistem. Altul care ar putea cumpăra aplicații, jocuri, video, cărți, abonament TV, card Apple și așa mai departe.

iPhone SE 2 sau iPhone SE 2020 a venit la patru ani distanță. Logic ar fi, după cum face Apple lucrurile, să vedem următorul upgrade abia prin 2024. De ce acum? De ce mai devreme? Rămâne să aflăm pe parcursul următoarelor luni. Primul SE a fost lansat în martie, iar al doilea în aprilie. Acum se spune că lansarea va fi în aprilie 2022.

ads

Dimensiunea mică a ecranului va fi menținută. Este o caracteristică unică a seriei SE și nu cred că vor schimba asta. Dar are două atuuri mari: tehnologie 5G și procesorul A15 Bionic. Cel mai probabil, noul model va avea din nou o singură cameră pe spate. Pe marginea de jos a ecranului rămâne de asemenea un buton de pornire fizic cu Touch ID.

Probabil că va fi mărită şi capacitatea de stocare. Acolo unde modelul actual are 64 GB de memorie ca standard, Apple pare să intenționeze să ofere iPhone SE 2022 cu 128 GB de memorie de stocare ca standard – ceea ce corespunde celorlalte modele de iPhone. Potrivit expertului Apple Ming-Chi Kuo, vor fi încorporați 4 GB de RAM.

Evident, iPhone SE 2022 va fi cel mai ieftin telefon 5G al Apple, mai ieftin decât 13 mini. Probabil va păstra prețul original de 399 dolari la lasare, nu cred că va fi mai ieftin, cum zic unele surse.

Via: GizChina