Motorola Edge: în loc de eveniment live, oficialii companiei au încărcat online prezentarea video a noii generații terminale flagship de la Lenovo. Se confirmă oficial dezvăluirile care circulau online, sunt două modele, Motorola Edge mai accesibil și Moto Edge Plus care este mai bine dotat și mai scump. Vă dau câteva informații din comunicatele oficiale și la final ce scriam înainte de lansare.

Update la 18.59: compania a postat primul video cu Motorola Edge+Lansarea Moto Edge

Ora 19-00: blogul Motorola a picat și evenimentul nu era prezent pe canalul oficial de Youtube. Căutam un stream live, dar se pare că m-am înșelat.
Ora 19-05: au încărcat o nouă prezentare video making of Moto Edge.
Ora 19-10: a apărut și o serie de clipuri înregistrate în locul prezentării live pe Youtube.

Oficial, se confirmă aproximativ tot ce scriam anterior. Vedeta este Motorola Edge Plus, iar modelul mai accesibil Moto Edge.

Detalii tehnice Motorola Edge / Motorola Edge+

Display: OLED 6.7 inch, 2340×1080 pixeli, 386 ppi, 90Hz
Procesor: Snapdragon 765G / Snpadragon 865
Stocare: 128/256 GB
Memorie RAM: 6/12 GB RAM
Camera: 64+8+16 mpx / 108+8+16 mpx
Selfie: 25 megapixeli
Baterie: 4.500 / 5.000 mAh + fast charging 18W
Dimensiuni: 161.64 x 71.1 x 9.29mm / 161.1 x 71.4 x 9.6mm
Greutate: 188g / 203g
Protecție: IP54
OS: Android 10
Preț: 599 euro / 1.199 euro

Din comunicatul de presă Motorola

Motorola edge+, noul telefon flagship beneficiază de conectivitate 5G, are un display masiv, oferă o experință fotografică unică și este echipat cu un sistem audio de neegalat, dar și cu cea mai mare baterie din rândul telefoanelor 5G de pe piață.

Conceput pentru viteză, putere și cea mai bună performanță 5G, motorola edge+ are cel mai avansat chipset de pe piață, Qualcomm Snapdragon 865, care oferă o performanță cu 25% mai rapidă decât generațiile anterioare, dar și un răspuns aproape instantaneu pentru browsing, video sau jocuri. Cu 12 GB de memorie Micron DDR5, dispozitivul funcționează perfect, având o lățime de bandă cu 30% mai mare și un consum mai mic al bateriei, astfel încât experiențele 5G să fie utilizate la maxim. Antena 5G inovatoare reglează conexiunea la frecvențe mmWave și sub-6GHz pentru compatibilitate la nivel global și în viitor la viteze de peste 4 Gbps. În plus, conexiunea la Wi-Fi 6, noul standard pentru Wi-Fi, oferă o viteză de internet uluitoare, în timp ce consumă mai puțină baterie.

Sistemul de camere de pe motorola edge+ se apropie cel mai mult de calitatea foto și video profesională specifică DSLR-urilor. Camera cu senzor de 108MP are cea mai mare rezoluție inclusă vreodată într-un smartphone și, fizic, este de aproape trei ori mai mare decât senzorii de 12MP utilizați pe smartphone-urile emblematice de până acum. Cu tehnologia Quad Pixel, acest senzor este de 4 ori mai sensibil la lumină pentru a putea surprinde fotografii incredibil de clare, în toate condițiile de luminozitate. Sistemul triplu, versatil, de camere foto oferă un obiectiv pentru fiecare cadru. Se pot surprinde mai multe detalii cu zoom-ul optic cu rezoluție înaltă pe obiectivul telephoto de 8MP, cadre mai largi cu obiectivul cu unghi ultra-wide de 16MP sau fiecare detaliu al subiectului cu ajutorul Macro Vision.

Creatorii de conținut vor aprecia capabilitățile video de pe motorola edge+, care ajută înregistrarea 6K pentru videoclipuri incredibile la rezoluție mare. Stabilizarea video cea mai avansată la nivelul industriei compensează blur-ul de mișcare, schimbarea focalizării și liniile orizontale strâmbe și combină OIS (Optical Image Stabilization) și EIS (Electronic Image Stabilization) pentru calitate video mai bună în condiții de lumină redusă. Cu ajutorul noii caracteristici video snapshot se pot face fotografii la rezoluție înaltă de 20 MP în timpul filmării. Sistemul de camere are caracteristici software intuitive, precum modul video portrait, care conferă un efect de blur în clipurile video pentru a centra atenția asupra subiectului. În plus, OIS dual de pe camera principală și telephoto compensează mișcările nedorite ale camerei, astfel încât claritatea și detaliile sunt prezente indiferent de condiții.

Cu toată această performanță de top și putere 5G, Motorola a știut că este nevoie de o baterie care să țină mult, astfel că dispozitivul a fost echipat cu o baterie de 5000 mAh. Este cea mai mare baterie de pe un telefon 5G de pe piață și asigură două zile de utilizare8. Pentru mai mult confort, motorola edge+ include încărcare TurboPower cu și fără cablu și, în plus, permite transferul de energie de la alte dispozitive datorită funcției wireless power sharing.

Motorola edge este un dispozitiv 5G la un preț mai accesibil, care oferă experiențe incredibile de entertainment și performanță. Beneficiază de o cameră foto bună, fiind echipat cu display Endless Edge de 6,7” și oferind aceeași experiență audio ca și motorola edge+. Telefonul este dotat și cu performanță puternică sub-6 GHz 5G, platformă mobilă Qualcomm Snapdragon 765, baterie puternică de 4500 mAh și un sistem triplu, versatil, de camere foto, care prezintă un obiectiv principal de 64MP, un obiectiv ultra-wide de 16MP cu Macro Vision și un obiectiv telephoto de 8 MP.

Moto Edge – ce știam înainte de lansare

Versiunea mai compactă ar avea un display de 6.7 inch cu margini curbate, dar nu este de mare rezoluție precum OnePlus 7 Pro de exemplu, ci doar FHD+, respectiv 2340×1080 pixeli. Va avea însă marginile curbate (de unde numele Edge). Pentru a sublinia însă caracterul premium, rata de refresh a acestui ecran poate fi crescută la 90Hz, conform prezentării neoficiale. Totuși, la 60Hz modelul oferă o autonomie mult mai bună, lucru recunoscut acum de majoritatea producătorilor de terminale. Există și un mod „Auto” în care telefonul va decide cu ajutorul AI când să rămână pe 60Hz și când să treacă la 90Hz (pentru filme, jocuri și alte tipuri de conținut care necesită așa ceva).

Procesorul ales pentru acest model este Qualcomm Snapdragon 765G, mai accesibil, dar compatibil 5G. Terminalul ar avea 6GB de RAM și 128GB de stocare internă, iar bateria ar fi de 4.500 mAh. Moto Edge vine cu o cameră foto principală de 64 de megapixeli. La asta se adaugă o cameră ultra-wide cu senzor de 16 megapixeli, precum și o cameră de zoom optic cu senzor de 8 megapixeli.

Moto Edge Plus – ce știm înainte de lansare

Și Edge Plus are tot un ecran de 6.7 inch, probabil cu aceleași specificații tehnice. Dar va fi primul telefon Motorola cu un senzor de 108 megapixeli (posibil tot senzorul Samsung de pe S20 Ultra). Va fi ajutat de o cameră foto ultra-wide de 16 megapixeli și de un senzor telephoto de 8 megapixeli (cu un potențial zoom optic 3x). Camera foto frontală va avea o rezoluție de 25 megapixeli. Vine cu un acumulator de 5.170 mAh și Android 10 curat.

Procesorul în acest caz va fi sigur Qualcomm Snapdragon 865. Probabil va avea 12 GB de RAM și variante de stocare 128/256 GB. Deocamdată nu sunt disponibile mai multe detalii, nu știm nici prețurile oficiale acestor modele.

A apărut însă deja faptul că modelul Moto Edge Plus va avea un preț de 1.199 euro. Pare un preț foarte mare după ce Moto devenise un brand familiar celor care vroiau doar un raport bun calitate/preț. Este un preț peste OnePlus 8 sau Xiaomi MI 10.

Sursa