Lenovo ZUK Edge 2 ar putea fi confirmat oficial curând, iar informațiile și imaginile sunt surprinzătoare. ZUK este o companie separată de Lenovo, dar este fondată de oamenii de la Lenovo și va lansa produse high-tech de viitor. Primul ZUK Edge a avut un succes moderat, dar varianta 2 ar putea cuceri utilizatorii din toată lumea.

Se remarcă pe spatele Lenovo ZUK Edge 2 o cameră foto duală cu două lentile foarte mari. Fac pariu că imaginile ies la o calitate mai bună decât poți obține cu lentilele micuțe de pe P9. De asemenea, numele Edge arată că este un smartphone cu ecranul cu margini curbate, ca S7 Edge, companiile chineze care produc componente tocmai au lansat anul acesta noile display-uri Full HD cu marginile curbate.

Eu am remarcat brandul ZUK anul trecut, când au lansat Z2 Pro cu dotări de flagship, atunci am remarcat că unii vorbesc despre ZUK ca o firmă indepentă, dar alții spun Lenovo Zuk, așa că am căutat și am citit povestea lor. În România nu am văzut la ofertă modelele Zuk, este posibil să fie dezvoltate mai ales pentru piața din China, dar în ziua de azi mă aștept să le aducă cineva, dacă, le găsiți pe Gearbest.

Imaginile postate pe Facebook-ul chinez, Weibo, arată telefonul în culorile albastru și negru, iar cei care le-au analizat spun că acest model nu are mufă de căști 3.5 mm jack și aparent nu are nici senzor de amprente, cel puțin el nu iese în evidență nici pe față, dar ici pe spate. Nu se cunosc mai multe detalii, au apărut poze și cu cutia terminalului, dar și cu el din diverse unghiuri. Este posibil ca informațiile să fie date chiar de producător către unii oameni interesați de terminalele noi. Se pare că așa cred ei că atrag atenția. Pe de altă parte, ar putea fi și o simplă editare postată de unii care vor să atragă atenția.