LG G2 Mini va fi prezentat la MWC, abia așept să îl văd. Nu este ceea ce așteaptă piața, adică un smartphone de top cu ecran mai compact. Are o parte din caracteristicile de top de la G2, dar ecranul este slăbuț. În orice caz este nevoie de terminale compacte, pentru că phablet-urile de 6 inch pe care le promovează toată lumea acum sunt incomode. E nevoie de terminale compacte, dar cu dotări de top.

LG G2 mini
LG G2 mini

LG G2 Mini

LG G2 Mini va fi prezentat la Mobile World Congress (MWC) 2014 în Barcelona, Spania. Va fi disponibil și în versiune single-SIM, dar și dual-SIM. Au ales un display de 4,7 inch și mă bucurasem auzind că e IPS. Din păcate însă, au ales tot un panel qHD (960×540 pixeli) pe care se va vedea aiurea. Marii jucători au împins rezoluția înainte și acum tot ei se miră când utilizatorii vor rezoluție mare.

Procesorul este quad-core, Snapdragon 400, o versiune low-power cu nuclee la 1,2GHz. Are 1GB de RAM și 8GB pentru stocare. Camera foto pe spate este de 8 megapixeli, iar pe față este una pentru videoconferințe de 1,3 megapixeli. Din fericire are slot pentru carduri microSD. Dar neavând alte avantaje concrete va concura cu produsele realizate în China sub diverse branduri și nu are foarte multe șanse să câștige la preț.

Detalii tehnice

Procesor: Snapdragon 400 MSM892, quad-core 1,2 GHz
Memorie: 8GB eMMC + slot microSD
RAM: 1GB
Baterie: 2,440mAh (detaşabilă)
Sistem de operare: Android 4.4 KitKat
Mărime: 129.6 x 66.0 x 9.8mm
Greutate: 121g

ads