LG G4, următorul vârf de gamă sud-coreean și concurent pentru Galaxy S6 sau iPhone 6, a fost lansat oficial astăzi. Evenimentul a fost live de la 18-00 ora României și am reușit să vă povestesc în timp real, ca de obicei. Așa cum spuneam dimineață s-au confirmat acum toate zvonurile, majoritatea detaliilor pe care le aveam oricum deja. Dar sunt și noutăți.

LG G4 - lansarea oficiala
LG G4 – lansarea oficiala

LG G4 – lansarea

Evenimentul oficial de lansare pentru LG G4 a început, au fost niște desincronizări, apărea inițial că este la 18-30, dar se pare că a început deja. Prima confirmare este pentru tehnologia Quantum Display, pe care o consideră ei foarte importantă. Este un smartphone premium, bazat pe feedback de la utilizatori, iar pe spate va avea piele, exact cum se spunea. Oficialii LG l-au invitat pe scenă pe un oficial Qualcomm care să prezinte procesorul utilizat.

LG G4 are Snapdragon 808 LTE, un model special realizat după plângerile legate de Snapdragon 810. Suportă tehnologii 4G de pînă la 450Mbps, iar puterea hardware este mare. Autonomia este mai mare de o zi promit LG și Qualcomm. Permite filmări 4K fără să se blocheze, spun ei. De asemenea, are Adreno 450, procesor grafic mai puternic. Localizarea este și ea îmbunătățită prin tehnologii speciale, senzori și software.

Noua interfață UX4.0 este optimizată pentru simplitate în utilizare. Design-ul LG G4 este special, oamenii spun că s-au plictisit de aceleași forme și aceleași repetiții de la terminalele concurenței. Așa că au decis să facă design-ul altfel. Se confirmă astfel și ideea că va prelua curbura de la LG Flex 2. Doar că este atenuată curbura să nu pară atât de ieșit din comun. Coreenii spun că este mai rezistent astfel, are un feeling special în mână. LG nu a renunțat la baterie pentru un design slim,  ci a pus la LG G4 o baterie de 3000 mAh.

ads

Pentru exterior au folosit o piele specială, lucrată manual, pe care o simți în mână ca un alt element premium. Este o piele tratată special pentru a avea această culoare. Pielea se va uza în timp, dar îi va conferi un statut special. Există și carcasă metalică, am văzut un capac metalic cu un model cu romburi. Există și culori diferite, roșu, negru sau altele.

Camera foto are o lentilă F1.8, mod manual de utilizare, autofocus cu un senzor special, dar și laser ultra-rapid. Aplicația de cameră foto se lansează aproape instant pentru a nu rata niciun eveniment. Senzorul este de 16 megapixeli, iar dimensiunile acestuia sunt 1/2.6 inch (cu 40% mai mare). Stabilizarea optică integrată este mai avansată decât la G3, pe trei axe. Color spectral sensor este un detector de lumină, RGB și infraroșii, care adaptează setările automat la luminozitatea și scena fotografiată. Setările manuale sunt similare cu o cameră foto avansată, inclusiv White Balance, ISO sau viteza. Exact cum spun ei, niciun smartphone de top nu are aceste setări by default în aplicația de cameră foto integrată. Dar le ai folosit VSCO Cam sau alte aplicații. Mai notez de asemenea că face fotografii RAW, iar camera foto este de 8 megapixeli și are setări speciale pentru selfie.

LG spune că IPS Quantum Display este mai bun decât alte ecrane Quantum Dot, despre care v-am scris aici. Tehnologia permite o reducere a consumului energetic de 11 procente, iar bateria de 3.000 mAh poate fi schimbată rapid cu una nouă, dacă vă cumpărați una.

LG UX 4.0 are noi elemente de design și aplicații speciale. Galeria foto organizează automat pozele în Albume și le organizează și după dată dacă ai nevoie, iar redarea lor este mult mai rapidă. Clienții LG G4 vor primi la Google Drive 100GB extra-spațiu pentru doi ani. Toate aplicațiile Google sunt preinstalate pe LG G4.

Din păcate nu au spus nimic depre prețuri.