LG G5 se lansează oficial pe 21 februarie, înainte de Galaxy S7. Cu toate acestea, cam toate detaliile sunt dezvăluite și în cazul acestui vârf de gamă, care are multe atuuri interesante. E drept, noutățile nu sunt extraordinare, niciun mare producător nu a reinventat terminalul smartphone, dar îmbunătățirile sunt semnificative comparat cu 2015.

lg_g5_always-on

LG G5 – detalii tehnice și noutăți

Anul trecut, cei de la LG au făcut unul dintre cele mai bune terminale de top disponibile: LG G4. Cam tot ce vroiai să ai pe Android, cu un design special, materiale speciale, cameră foto foarte bună, ecran excelent, autonomie bună, ba chiar și un preț bun. Anul acesta, abia aștept să vedem noutăție, pe 21 februarie încerc să vă scriu în direct de la Barcelona, înaintea deschiderii oficiale a Mobile World Congress 2016.

Dacă zvonurile sunt reale, terminalul de top de la LG va avea anul acesta un display de 5.3 inch, pentru nu fi nici prea mare, dar nici prea mic, cu rezoluție 2K (2560×1440 pixeli), posibil să fie un OLED care ar crește eficiența energetică, dar poate fi și IPS LCD. Procesorul este cel de top de la Qualcomm, mai exact Snapdragon 820, să sperăm că anul acesta nu vor avea problemele de încălzire din anii anteriori. Se zvonește că vor fi doar 3GB de RAM, ceea ce nu este deloc rău, dar se vor face comparații cu toate celelalte care vor avea 4GB. De fapt, ca și Chrome pe Windows, Android consumă atâta RAM cât are la dispoziție. Cred că foarte curând vom vedea telefoane cu 6 sau 8GB de RAM, iar aplicațiile Android vor reuși să îi utilizeze pe toți.

Stocarea ar fi de 32GB, plus sloturi de card microSD, deși nu sunt excluse versiuni de 64 și 128GB. Camera foto de pe spate are senzor de 16 megapixeli și toate tehnologiile LG recunoscute pe zona de fotografie, iar camera frontală are senzor de 8 megapixeli. Bateria integrată este de 2.800mAh, ceea ce teoretic este cam insuficient, dar vom vedea poate tehnologii noi, încărcare rapidă și wireless. Noi moduri de reducere a consumului.

Altă noutate ar fi al doilea ecran, un display alb-negru care este mereu aprins, ca în poza de mai sus. El afișează notificările importante și astfel utilizatorul nu trebuie să activeze ecranul mare tot timpul, ceea ce va reduce mult consumul de energie în perioadele de neutilizare.

Nu știm nimic despre prețul LG G5, dar se aude că va fi pe la 600 de dolari în US, deci 600 de euro pe piețele europene, probabil plus taxe.

Un alt subiect de discuție rămâne design-ul LG G5, care aparent va fi diferit de cel al LG G4. Din păcate, pentru că eu am văzut G4 ca pe unul dintre cele mai interesante terminale ca design.

Surse: LG pe Facebook, Gizmodo, The Verge