LG Q7 2018, modelul mid-range dotat cu tehnologii și funcții de flagship, a fost anunțat azi oficial în România. Terminalul, pe care eu l-am văzut la IFA Berlin, are asistent digital și tehnologii interesante. Sunt trei variante principale, LG Q7 simplu, Q7+ și Q7 α (alpha).

Toate cele trei variante ale terminalului arată la fel, au aceleași ecrane și camere foto, aceeași baterie, tehnologie AI, sunet Hi-Fi, standard IP68 și senzor de amprente. Dar diferă procesoarele, memoria RAM și stocarea internă.

Modelul anterior, LG Q6, și-a dezvoltat baza de admiratori prin echilibrul inteligent dintre funcțiile premium și preț, în special pentru că a fost primul din clasa sa ce a oferit un ecran FHD+ FullVision de 5,5 inch și cu rată de aspect 18:9, într-o carcasă lucioasă, cu ramă subțire. Modelul LG Q7 a fost construit pe aceeași fundație, adăugând și mai multe funcții de vârf, precum Modul Portret, QLens, sunet de calitate Hi-Fi, sunet DTS:X 3D Surround, rezistență la apă și praf și un senzor de amprente pe spatele telefonului. Familia Q7 constă în modelele Q7+, Q7 și Q7 α, cel din urmă având memoria îmbunătățită la 3GB RAM și 32GB ROM.

ads

Pe față, modelul LG Q7 are o cameră foto de 5 MP cu un obiectiv Super Wide Angle de 100°, care surprinde mai mult din fundal sau mai mulți prieteni. O altă funcție nouă pentru LG Q7 este Modul Portret, ce permite utilizatorilor să-și facă selfie-uri cu fundal estompat, pentru un efect bokeh plăcut. Cu LG Q7, pasionații de fotografie nu vor rata niciun cadru, întrucât funcția Phase Detection Auto Focus (PDAF – autofocalizare cu detecție a fazei) de pe camera foto principală este cu 23% mai rapidă decât autofocalizarea tradițională.

LG include și QLens pe noul Q7, o funcție AI pentru camera foto disponibilă până acum doar pe smartphone-urile LG premium. Folosind tehnologia AI pentru recunoașterea imaginilor, QLens permite camerei foto să îmbunătățească experiența utilizatorilor în privința căutării de imagini și cumpărăturilor online. Fotografiați orice obiect cu QLens, și veți primi informații legate de locul unde puteți cumpăra online produsul, precum și recomandări de obiecte similare. QLens poate executa și o căutare de imagini, pentru a găsi imagini identice sau asemănătoare pentru mâncăruri, îmbrăcăminte, celebrități sau puncte de referință precum clădiri și statui.

Modelul LG Q7 este și primul din clasa sa de preț ce oferă DTS:X, ce aduce un sunet virtual 3D surround de până la 7.1 canale pe căștile utilizatorilor, pentru a se bucura de distracția favorită oriunde. O altă premieră pentru categoria sa: LG Q7+ este echipat cu un convertor audio Hi-Fi Quad DAC, pentru un sunet mai bogat, ce nu prezintă distorsionări atunci când este redat prin căști audio de înaltă calitate.

Modelul LG Q7 are un design 2.5D Arc Glass, cu margini rotunjite, făcând dispozitivul confortabil de ținut și de operat cu o singură mână. Carcasa metalică și rama metalică de pe spatele noului Q7 pot rezista activităților energice ale utilizatorilor activi, grație standardului IP68 de rezistență la apă și praf.
Noul smartphone LG a trecut cu brio de 14 dintre testele MIL-STD 810G, create de armata Statelor Unite pentru a evalua performanța echipamentelor în condiții dure de mediu. Iar tehnologia Qualcomm Fast Charge permite încărcarea acumulatorului de pe Q7 la 50% în cca 30 de minute, pentru o și mai mare convenabilitate în utilizare.
Adăugarea senzorului de amprente Smart Rear Key completează experiența premium de pe modelul LG Q7. Senzorul de amprente, localizat convenabil pe spatele telefonului, sub obiectivul camerei foto, nu doar că permite deblocarea facilă a telefonului, dar poate fi folosit și ca declanșator pentru camera foto sau utilizat pentru a face capturi de ecran și a controla bara de notificări.

LG Q7 este disponibil în România la toți operatorii de telefonie mobilă.

Specificații tehnice LG Q7

Procesor: 1.5 GHz Octa-Core (Mediatek) sau 1.8GHz Octa-Core (Snapdragon 450)
Ecran: 18:9 FHD+ FullVision de 5.5 inch (2160 x 1080 / 442ppi)
Memorie:
– Q7+: 4GB RAM / 64GB ROM / microSD (până la 2TB)
– Q7: 3GB RAM / 32GB ROM / microSD (până la 2TB)
– Q7α: 3GB RAM / 32GB ROM / microSD (până la 2TB)
Camera foto:
– Q7+: Principală 16MP cu PDAF / Frontală 8MP sau 5MP cu obiectiv Super Wide Angle
– Q7: Principală 13MP cu PDAF / Frontală 8MP sau 5MP with cu obiectiv Super Wide Angle
– Q7α: Principală 13MP cu PDAF / Frontală 5MP (cu obiectiv Super Wide Angle)
Acumulator: 3,000mAh
Sistem de operare: Android 8.0 Oreo
Dimensiuni: 143,8 x 69,3 x 8,4mm
Greutate: 145g
Altele: Senzor amprente / QLens / Hi-Fi Quad DAC (Q7+) / Sunet DTS:X 3D Surround / Rezistență la apă și praf certificată IP68 / Google Assistant / Recunoaștere facială / Smart Rear Key / Încărcare rapidă / Conform cu standardul MIL-STD 810G / Modul Portret / Flash Jump Cut / Music Flash / Timer Helper / FM Radio
Preț: 1.200 – 1600 de lei