LG V30S ThinQ este noua versiune de telefon de top al companiei sud-coreene, vine cu inteligență artificială și are mai mult RAM, dar același procesor precum LG V30 original. LG confirmase deja oficial că la MWC 2018 nu va lansa un nou flagship, ci o nouă versiune . La CES au lansat ThinQ, platforma lor pentru asistent virtual.

Din păcate, datorită nouli PR din România nu am putut ajunge la acest eveniment. Preiau ideile de pe The Verge și Engadget, ca de obicei. LG V30 era deja un smartphone foarte bun, pentru mine este principalul concurent S8, dacă nu vrei un Note 8 de exemplu. Arată excelent, este foarte performant și are o cameră foto fără egal. Noul LG V30S va fi sigur un smartphone excelent. Problema este că rivalii lasnează deja telefoanele cu Snapdragon 845 și faptul că LG rămâne cu LG 835 arată iar un pas înapoi pentru sud-coreeni. Așa au făcut cu LG G6, singurul smartphone de top care era cu procesorul de anul anterior. Rivalii aveau atunci 835, iar LG doar Snapdragon 821. Dar în schimb, la preț, ei vin cu prețuri similare cu Samsung. De aici și scăderea în vânzări.

LG nu au nici un mid-range sau low-entry care să fie foarte căutat și să facă vânzări bune pe lângă flagship. La ei modelul de top era cam principalul produs. Și cu toate astea, de doi ani încoace îl lansează fără dotări de top esențiale pentru cumpărător. Au venit cu LG V30 în septembrie, foarte târziu, când rivalii deja lansau produse noi. Să nu zic că mulți așteptau deja iPhone X atunci.

ads

Trecând peste toate astea, LG V30S ThinQ este un nume foarte ciudat, care nu sună bine pentru consumator. Una este să zici că ai Galaxy S sau iPhone, alta să zici V30S ThinQ. Nici ca asistent virtual nu e un nume potrivit. Întâi a fost Siri, apoi Alexa, apoi Bixby… Avea nevoie de un nume pe măsură. LG V30S ThinQ are fix același ecran de la LG V30, aceeași cameră foto, același procesor. Doar memoria RAM crește la 6GB, au versiuni de 128GB și 256GB și culoarea asta nouă Albastru marocan.

Faza și mai tristă este că atât asistentul virtual, cât și AI Camera, care recunoaște obiectele din poză, vor fi aduse și pe vechiul LG V30, prin update de software. Deci LG V30S nu va face vânzări, ca de obicei. Asistentul digital care ar trebui să facă diferența este de fapt tot un Google Assitent adaptat pentru telefoanele LG. Comenzile sunt tot cu Ok, Google, face cam aceleași lucruri.