Am văzut astăzi LG V30, un smartphone puternic și bine realizat, aparent modelul după care LG va face Google Pixel 2 XL, dacă se adeveresc toate zvonurile. Singerele diferențe față de Pixel 2 XL sunt camera foto (duală la V30, simplă la Pixel) și boxele stereo.

V-am scris deja toate detaliile tehnice pe care le are LG V30 când a fost lansat ->>

LG V30 – impresii după prima întâlnire

Telefonul părea interesant de la primele discuții pe surse privind continuarea seriei LG V. Sud-coreenii au reușit să atragă multă atenție cu V10, un telefon bine făcut pe care l-am testat, bine făcut, solid, accesibil ca preț. Apoi au continuat seria cu un V20 destul de ok, chiar dacă se mai plânge lumea că după un an merge greu. Poate fi un caz izolat, cineva care nu știe să optimizeze telefonul sau care a instalat chestii din alte surse, fără să fie preocupat de securitate.

ads

LG V30 era normal să fie un model bun, dar este mai mult decât atât. Este un smartphone comparabil cu Galaxy S8, cu HTC U11, cu alte modele de top. Uite mai jos, alături de Galaxy S8+, par similare:

Dacă nu ar fi ecranul curbat pe margini al lui S8, ar fi identice. LG a renunțat la display-uri IPS și a pus pe V30 un ecran OLED. Ecranul folosit de ei, P-OLED (plastic OLED) este similar cu AMOLED-ul de la Samsung, cu foarte mici diferențe. Adică este un Active Matrix OLED, dar diferă diverse componente și partea de software. Dar arată foarte aproape de ecranele Samsung. Ecranul este de 6 inch, dar telefonul este comparabil cu S8+ care are ecran de 6.2 inch, așa că au lucrat foarte bine.

Cum spuneam puterea de procesare este mare, iar LG V30 aduce un avantaj fenomenal cu camera foto duală. Are tehnologia de la LG G6, dar camera este mai bună, are lentile mai bune și sunt mai multe optimizări. Vine cu Android 7.1.2, dar probabil va fi actualizat la 8.0, iar bateria este de 3.300 mAh, ca la G6 sau la Note 8.

Google Pixel 2 XL

Acum câteva luni apăruse zvonul că LG va face Pixel doi, apoi a apărut informația că și HTC face Pixel 2, apoi s-au mai clarificat lucurile. LG va face probabil Pixel 2 XL, versiunea mare, iar HTC va face Pixel 2, versiunea compactă. Fiecare își va folosi propriile modele ca bază pentru telefonul Google, dar cu diferențe.

Conform discuțiilor online, Pixel 2 XL diferă de LG V30 prin două lucruri, camera foto și boxele stereo. Probabil va veni cu Android 8.0 Oreo. Nu cred că vor fi multe alte diferențe. Pixel 2 cel „mic” va fi probabil HTC U11, pentru că va avea și senzorii Edge Sense. Sunt curios ce noutăți vor mai fi, dar e devreme încă.

Prețul anunțat este de minim 900 de euro, este una dintre marile probleme pe care le are LG, ca și alți producători, gen Sony sau HTC. Produsele sunt foarte bune, dar nu se vând la preț de iPhone sau Samsung. Niciul nu reduce prețul, pînă când e prea târziu și nu mai există interes pentru produs. De-asta cresc producătorii chinezi gen Xiaomi, Oppo, OnePlus și alții, care au înțeles ce vor cumpărătorii.