LG X500 este o variantă a modelului LG X Power, care a fost anunțat la începutul anului, cu dotări tehnice ok și un preț foarte bun. Este pentru cei care doresc un smartphone ieftin, nu pentru cei care caută performanțe sau camere foto excelente.

LG X500 smartphone

LG X500 are un display de 5.5 inch cu rezoluție HD (adică 720p), mai mult ca sigur icon-urile se văd mari și textul asemenea, dar poate aveți posibilitatea să le reglați din setări, pentru că vine cu Android 7.0.

Procesorul acestui model este un octa-core de la Mediatek, nuclee Cortex-A53 la 1.5GHz și un procesor grafic Mali T860 , 2GB de RAM și 32GB de stocare internă, plus carduri de memorie. Telefonul este dual-SIM, are cameră foto pe spate de 13 megapixeli, cameră frontală de selfie cu 5 megapixeli. Bateria integrată este de 4.500 mAh, de nivelul tabletelor de 7 inch, deci veți avea o autonomie relativ mai bună decât la alte modele. Bateria are și o tehnologie de încărcare rapidă care permite să ajungeți la 50% într-o oră sau 100% în două ore. Se pare că următoarea generație de telefoane se va bate în soluții de încărcare mai rapidă, ca și mașinile electrice.

LG X500 este un smartphone 4G, are WiFi, Bluetooth, GPS, NFC și alte tehnologii de ultimă generație. Vine în culorile Navy și Gold, iar prețul de pornire este de 285 de dolari în Coreea de Sud. Sunt curios dacă va ajunge la noi în magazine și care va fi nivelul de preț.

Zilele trecute se zvonea că LG pregătește și un model din zona mid-range-top, V30, care va avea și tehnologii interesante și un design spectaculos, ar putea fi unul dintre cele mai bune telefoane prin raportul calitate/preț. Dar încă LG V30 nu este confirmat oficial și avem nevoie de timp să vedem dacă se vor adeveri zvonurile.

Îmi place faptul că LG continuă să facă și telefoane ieftine și bune, cei de la Sony tocmai au anunțat că vor renunța la modelele ieftine în favoarea telefoanelor premium, care permit companiei să câștige mai mulți bani.