Am mai jos lista de telefoane Samsung care primesc actualizare la interfața One UI 3 și Android 11. Se pare că noul update Android a fost deja primit de unii utilizatori din România pe Galaaxy S20. Mai jos avem și design-ul OneUI 3 și alte informații privind îmbunătățirile aduse de acest update.

One UI 3 / Android 11

Actualizarea Android 11 vine deja pe Galaxy S20

  • One UI 3 va începe să fie lansat începând de astăzi pe dispozitivele din seria Galaxy S20 (Galaxy S20, S20+ și S20 Ultra) în Coreea, SUA și în majoritatea piețelor din Europa;
  • actualizarea va deveni treptat disponibilă în mai multe regiuni și pe mai multe dispozitive, precum seria Galaxy Note 20;
  • vor urma terminalele pliabile Galaxy Z Fold 2, Z Flip;
  • apoi Galaxy Note 10, Fold și Galaxy S10, în următoarele săptămâni:
  • actualizarea va fi disponibilă pe dispozitivele Galaxy A în prima jumătate a anului 2021;

Pe măsură ce Samsung continuă să dezvolte experiența Galaxy, One UI va primi și mai multe actualizări odată cu noile lansări de flagship-uri de la începutul anului 2021.

Lansarea One UI 3 reprezintă doar începutul angajamentului nostru de a le oferi utilizatorilor Galaxy cele mai bune experiențe mobile, facilitându-le accesul la cea mai recentă versiune a sistemului de operare, de îndată ce este disponibilă. One UI 3 reprezintă o parte integrantă a misiunii noastre de a crea în mod continuu noi experiențe pe tot parcursul ciclului de viață al dispozitivelor. Deci, atunci când dețineți un dispozitiv Galaxy, beneficiați de fapt de o poartă către experiențe noi, spre anii următori”, a declarat TM Roh, President and Head of Mobile Communications Business, Samsung Electronics.

One UI 3 / Android 11

Despre OneUI 3

Samsung a anunțat oficial lansarea One UI 3, ultimul upgrade pentru dispozitivele Galaxy selectate, aducând un nou design actualizat, caracteristici de bază îmbunătățite și o capabilitate de personalizare mai bună. Actualizarea va fi disponibilă prin intermediul sistemului de operare Android 11, consolidând angajamentul Samsung de a oferi în timp util cea mai recentă versiune a platformei utilizatorilor săi. Au reaminit că vor oferi trei generații de actualizări ale sistemelor de operare (OS) pentru dispozitive. Pînă acum ofereau doar una sau maxim două generații de actualizări.

Actualizările de design ale One UI 3 aduc și mai multă simplitate și eleganță experienței One UI de care utilizatorii Galaxy se bucură deja. Mi se pare un design mult mai aerisit.

În cadrul interfeței, caracteristicile utilizate în mod frecvent – precum ecranul de pornire, ecranul de blocare, notificările și panoul de comandă rapidă – au fost îmbunătățite vizual pentru a evidenția informații importante. Noile efecte vizuale, precum cel de diminuare / estompare pentru notificări, concentrează atenția pe ceea ce este necesar, rapid și ușor, iar widget-urile reproiectate mențin ecranul de start organizat, curat și aerisit.

One UI 3 nu arată doar diferit – se și simte diferit. Efectele de mișcare și animație mai fine, îmbinate cu raspuns tactil usor, fac ca navigarea și utilizarea telefonului să se transforme într-o adevărată plăcere. Deblocarea ecranului este mai lină, glisarea se face mai ușor, iar apăsarea butoanelor se simte mai realistă – fiecare ecran și fiecare atingere au fost rafinate. Trecerea între dispozitive se desfășoară mai natural, întrucât One UI oferă o experiență integrată unică de-a lungul ecosistemului extins Galaxy, cu suport pentru noile caracteristici disponibile între dispozitive.

update One UI 3 / Android 11

Funcții inteligente noi în One UI 3 / Android 11

One UI 3 este centrată pe simplitatea utilizării în viața de zi cu zi. Widgeturile reproiectate ale ecranului de blocare din cadrul unei interfețe oferă un control sporit asupra muzicii și a informațiilor importante, precum evenimentele și rutinele calendarului, fără a debloca dispozitivul. Vizualizarea mesajelor și a conversațiilor este mai intuitivă, cu notificările aplicațiilor de mesagerie grupate în față și în centru, astfel încât utilizatorii să poată citi și răspunde rapid la mesaje. Aspectul apelului video pe ecran complet de tip edge-to-edge creează o nouă experiență de comunicare.

Cu One UI 3, camera dispozitivului Galaxy este acum și mai puternică. Zoomul foto bazat pe tehnologia AI și focalizarea automată îmbunătățite, precum și expunerea automată, contribuie la unison pentru realizarea unei fotografii perfecte. În plus, categoriile ce organizează conținutul Galeriei ajută în găsirea rapidă a oricărei fotografii dorite. Atunci când se glisează în partea de sus a ecranului în timp ce se vizualizează o fotografie, un grup de fotografii înrudite vor apărea ca sugestii. Iar pentru ca utilizatorii să fie siguri că niciuna dintre amintirile importante nu se va pierde, aceștia pot reveni oricând la fotografiile editate, chiar și după salvare.

Samsung își dorește ca utilizatorii să aibă libertatea de a-și personaliza interfața de utilizare în funcție de preferințele proprii. Indiferent dacă aceștia preferă să activeze constant modul Dark sau să facă hotspot de pe telefon, acum toate acestea se pot realiza dintr-o simplă glisare și atingere prin noi modalități de personalizare a panoului de comandă rapidă. De asemenea, utilizatorii pot partaja imagini, videoclipuri sau documente mai ușor ca niciodată. Beneficiind de posibilitatea de a-și personaliza fereastra de partajare, aceștia pot „fixa” destinațiile de transfer cele mai utilizate, indiferent dacă este vorba de o persoană de contact, de o aplicație de mesagerie sau de e-mail. Mai mult decât atât, prin One UI se crează diferite profiluri pentru muncă și viață personală, astfel încât să nu existe griji din cauza realizării unui transfer de fișiere către o altă persoană.

Pentru o personalizare suplimentară, utilizatorii pot plasa widget-uri pe ecranul de pornire, reglând transparența, astfel încât acestea să se potrivească perfect cu wallpaper-ul utilizat. De asemenea, ei pot opta pentru schimbarea designului și a culorii ceasului de pe ecranul Always On Display sau de pe ecranul de blocare. În plus, aceștia pot chiar să insereze videoclipuri pe ecranul apelurilor recepționate / efectuate pentru o experiență de apel mai personală.

Interfața One UI 3 a fost gândită sa se potriveasca fiecarui utilizator, incluzând noi aplicații digitale de wellbeing prin care utilizatorii se pot identifica, îmbunătățindu-și obiceiurile digitale. Astfel, aceștia pot vizualiza rapid informații ce indică modificări săptămânale legat de timpul de utilizare, în mod normal sau la volan pentru o utilizare conștientă și responsabilă a dispozitivelor Galaxy.

Deocamdată pot să vă zic că pe Galaxy Note 20 Ultra 5G încă nu a venit. O să continui să caut și revin cu informații dacă va apărea cumva.