Am tot căutat modele noi din China zilele astea, iar Meizu M3 Note mi-a sărit imediat în ochi. Din spate pare un iPhone, metalic, frumos, din față zici că-i Galaxy S7, nici nu știi ce să crezi. Iar prețul este de vreo 150 de euro, chiar la sfert din prețul unui flahship. Desigur, nu are nici dotările de top, dar nu sunt rele deloc.
Sursa foto: ChinaPhoneReview
Am observat că există în ultimii doi-trei ani o goană continuă după terminale ieftine, care să arate ca modelele de top, dar care să fie mult mai ieftine. Pe acest principiu au crescut marii jucători din China, iar Meizu este un brand foarte popular în România.
Meizu M3 Note
Terminalul are un ecran de 5.5 inch, Full HD, cu densitate 400 ppi, acoperit cu sticla curbată 2.5D, acoperit cu un strat special contra zgârieturilor. Rata de contrast este 1000:1, iar luminozitatea de 450 de candele. Procesorul este octa-core, Helio P10, pe 64 de biți, cu patru nuclee la 1.8GHz și alte patru la 1.5Ghz, versiuni cu 2 sau 3GB de RAM, GPU Mali-T860 MP2, stocare de 16 și 32GB, slot de carduri de memorie de pînă la 128GB. Are tehnologie 4G, inclusiv FDD 2600, bateria este de 4.100 mAh, fără să fie prea gros sau prea greu.
Terminalul vine însă cu un sistem de operare special, Flyme 5.1, bazat pe Android. Camera foto de pe spate are senzor de 13 megapixeli, iar cea frontală are 5 megapixeli. Camera de pe spate are autofocus cu detecție de fază, iar lentila este acoperită cu Gorilla Glass. Terminalul are scanner de amprentă, tehnologie de încărcare rapidă și radio FM.
Sigur, la 150 de euro puteți lua varianta mai simplă, cu 2GB de RAM și 16GB de stocare, dar cred că pentru pasionații de tehnologie este mai atractivă varianta cu 3GB de RAM și 32GB de stocare.
Flyme 5.1 este un sistem de operare modificat de chinezi, iar compania spune că a obținut o reducere de peste 30% a consumului de energie comparat cu versiunile anterioare. Platforma nu diferă foarte mult de Android și are chiar și multi-tasking split-screen, care la Android este doar la Samsung și LG și va veni oficial abia pe Android N.
De asemenea, au integrat un antivirus, o soluție de optimizare pentru aplicații, Wifi doctor dacă nu merge bine rețeaua și multe altele. Chiar sună interesant.