Meizu M5s a fost lansat oficial, este primul lor smartphone nou din 2017, un model cu preț bun și dotări decente. Este genul de telefon pe care îl poți face cadou cuiva sau îl poți lua pentru copil sau pentru cei mai în vârstă care nu au nevoie de vreun flagship.

Sursa foto.

Meizu M5s – detalii tehnice

Noul model Meizu aduce un ecran de 5.2 inch cu rezoluție 720p, adică 1280×720 pixeli, nu se observă vreo mare diferență față de Full HD, dar este într-adevăr o rezoluție mai slabă. Dimensiunea este ok, un pic peste medie, dar acum dimensiunea de 5.2 devine standard, iar 5 începe să fie prea puțin. Este acoperit cu sticlă curbată 2.5D, probabil au ales 720p pentru a menține prețul mai scăzut. Cu un ecran Full HD acest model ar fi fost extrem de căutat.

Procesorul este Mediatek MT6753, octa-core pe 64 de biți, nuclee Cortex-A53 la 1.5GHz, are 2GB sau 3GB de RAM și variante de 16 sau 32 GB, dar are slot pentru carduri de memorie. Acceleratorul grafic este Mali-T720 GPU, se descurcă ok. Pe spate are o cameră foto cu senzor Sony de 13 megapixeli, iar frontala pentru poze selfie este de 5 megapixeli. Senzorul de amprente este foarte rapid, deblochează telefonul în 0.2 secunde. Sistemul a fost botezat MTouch și este realizat chiar de Meizu.

Acumulatorul Meizu M5s este de 3.000 mAh, ceea ce înseamnă că va avea o autonomie peste medie. Are și o tehnologie Mediatek de încărcare rapidă, deci s-ar putea să fie ok per-total. Acum, procesorul nu o să permită rularea unor jocuri intensive sau va avea probleme cu aplicațiile mai greoaie, dar pentru majoritatea cazurilor este o combinație foarte bună. Dacă alegeți versiunea cu 3GB de RAM și 32GB va fi chiar ok. Prețurile anunțate de producător diferă puțin de cele din magazin, dar eu cred că vor scădea în următoarea perioadă. Ei anunțaseră un preț de 125 de euro pentru varianta de 2GB/16GB, iar în magazin este 199 dolari. Modelul cu 3GB și 32GB este anunțat la 155 de euro, iar în magazin este 250 de dolari.