Meizu MX4 cu Ubuntu este unul dintre cele mai așteptate terminale smartphone cu platforma realizată de Canonical pentru dispozitive mobile. Prezentat la Barcelona, modelul este disponibil acum comercial în Europa, la un preț de 299 de euro.

Meizu MX4 Ubuntu

Cum la noi sunt foarte mulți fani Linux și mai ales Ubuntu, este posibil ca terminalul să aibă succes și în România. Prețul mi se pare bun, dar sunt curios să știu cum merg aplicațiile pe telefon și la ce aplicații ai acces.

Este un pas interesant pentru Meizu, care a crescut ca toți ceilalți mari jucători chinezi, pe baza Android și a configurațiilor ieftine. Ei au lansat la începutul anului un model Ubuntu despre care nu s-a mai auzit nimic. Meizu a primit recent o investiție de la gigantul ecommerce Alibaba.

Meizu MX4 are un display de 5,36 inch, cu rezoluția neobișnuită 1920×1152 pixeli, are un procesor quad-core la 1,7GHz, în loc de octa-core la Meizu MX4 cu Android, dar camera foto are tot senzor de 20,7 megapixeli. Stocarea internă este de doar 16GB și nu are slot pentru carduri de memorie.

Conform The Verge este al treilea model Ubuntu realizat în urma parteneriatului semnat. Nu știu care este al doilea.