Meizu Pro 6 este un smartphone chinezesc care imită iPhone, dar de data asta au preluat aproape fiecare detaliu de la telefonul Apple și nu s-au sfiit deloc să ducă imitația la un alt nivel. Am mai întâlnit telefoane precum HTC A9 sau Lenovo S9, dar Meizu face artă din copiere.

2560mah-battery-on-board

Design-ul este foarte-foarte aproape de iPhone 6S Plus, doar mici detalii le diferențiază. Imaginile scăpate pe net cu acest model au fost greșit interpretate ca fiind IPhone 7 din cauza asemănării. Chiar și interfața, care este în chineză în poze, pare să fie similară cu cea de la iOS.

Detalii tehnice Meizu Pro 6

Display: 5.2 inch FHD Super-Amoled, 423 ppi
Procesor: MediaTek Helio X25, 10-core, dual 2.5 GHz Cortex-A72 & quad 2 GHz Cortex-A53 + quad 1.4 GHz quad-core Cortex-A53
Memroie: 4GB de RAM
Stocare: 32/64GB + micro SD pînă la 128GB
GPU: Mali-T880 MP4
Camera foto: 21 de megapixeli, senzor 1/2.4″, f/2.2, pixeli mari
Camera selfie: 5 megapixeli
Baterie: 2560 mAh
Altele: USB Type-C
Preț: cam 350 de euro
meizu-pro-6-all-new-features-and-official-images-2

Alte informații

Cei de la Meizu, ca și Xiaomi, Oppo sau alții, au devenit cunoscuți în Occident cu telefoane ieftine, care aveau funcțiile unui flagship. Cam toți chinezii făceau modele ieftine, fără mari diferențe. Apoi, piața a fost prea aglomerată și a început goana după diferențiere. Încă mai admir camera rotativă de la Oppo, cei de la Xiaomi au reușit iar un model de top în testele de performanță, la jumătate de preț. Iată că și Meizu vrea să se diferențieze, dar de data asta pe spinarea iPhone.

În același timp sunt convins că foarte multă lume va cumpăra telefonul. Odată cei care admiră în secret iPhone, dar nu au bani de terminalul Apple. Apoi cei care vor un telefon Android diferit de restul lumii. Există și un astfel de public, iar Meizu Pro 6 este un astfel de model. O fi puternic? La câte nuclee are procesorul ăla ar trebui să ducă. Bateria mi se pare mică, dar cine știe, poate au optimizat suficient sub capotă.

Vine cu Android 6.0, iar ecranul este cu 3D Press, o tehnologie similară cu Force Touch sau 3D Touch. De asemenea, de notat că toate flagship-urile chinezești au avut în anii anteriori 5.5 inch, iar anul ăsta, ca și HTC, trec la 5.2 inch.

Via