Microsoft Surface Duo, noul concept de smartphone cu Android care concurează Fold, Mate XS sau noul RAZR pliabil, se lansează oficial pe 10 septembrie la un preț de 1.350 de dolari.

Detalii tehnice Microsoft Surface Duo

Ecran: 2×5.6 inch formează un ecran de 8.1-inch PixelSense Fusion display
Procesor: Qualcomm Snapdragon 855
GPU: Adreno 650
Memorie: 6/8 GB RAM
Stocare: 128 / 256 / 512GB
Camera: 12 megapixeli
Selfie: –
Dimensiuni: 92.525 x 145.17 x 9.60mm
Greutate: –
Baterie: 3460mAh
OS: Android 10
Tehnologii: Bluetooth v 5.0, ANT+, USB Type-C, NFC
Preț: 1.349 dolari

Lansarea Microsoft Surface Duo

Produsul a fost anunțat în 2019. Pe-atunci era listat cu Snapdragon 855, dar acum apare ca având noua versiune de procesor Snapdragon eroare, tot cu 855 vine. Lansarea comercială a modelului a fost anunțată pe blogul Microsoft. Prezentat ca o unealtă pentru productivitate, modelul este mai scump decât Galaxy Note 20 Ultra, dar este mai ieftin decât Galaxy Fold sau Motorola RAZR pliabil.

Ecranul Microsoft Surfce Duo nu este pliabil ca la modelele Samsung, Huawei sau Moto, ci mai degrabă sunt două ecrane separate unite de o balama. Cam în genul LG Dual Screen. Microsoft a avut rețineri în utilizarea Android. Pe când făceau telefoane Nokia, un singur model a fost lansat cu Android, compania vroia cu orice preț să promoveze Windows Mobile. După eșecul sistemului de operare, Microsoft s-a răzgândit.

Printre alte lucruri, au implementat soluții de securitate pentru companii. Au realizat o versiune virtualizată de Windows 10 care poate fi accesată direct pe tabletă. Mai rămân în ceață unele detalii tehnice. Nu au vorbit clar despre baterie, camere foto.

Srusa foto și specificașii: Windows Central

Sursa: Engadget