Moto Edge+ este următorul vârf de gamă pentru Motorola, telefonul a fost dezvăluit pe surse și există și varianta mai ieftină Moto Edge simplu. Lansarea probabil va fi exclusiv online, așa cum fac acum majoritatea brandurilor de top.

Motorola a promis că în 2020 revine pe zona de flagship-uri, le lipsea un terminal de top de mai bine de 3 ani. Deși pe la Mobile World au mai prezentat diverse terminale dotate, ele nu au ajuns în magazine în timp util. S-ar putea însă ca Edge să fie un nou început pentru Motorola.

Detalii tehnice Moto Edge/ Plus

Display: 6.67-inch, 90Hz
Procesor: Snapdragon 865 / 765
Memorie: 6/8GB RAM
Stocare: 128 GB + microSD
Camera foto: 108/ 64 megapixeli + 16 + 8 megapixeli
Camera selfie: 25 megapixeli
Baterie: 4.500 mAh + fast charge
Preț: N/A

Ce știm despre Moto Edge / Plus

Modelul de top urma să fie prezentat la Mobile World Congress 2020, dar cum evenimentul a fost anulat, probabil va avea o lansare online precum toate celelalte modele de top din perioada coronavirus. Cele două modele sunt relativ similare, în sensul că au același ecran de 6.67 inch, primul ecran cu margini curbate pentru Motorola și baterie de 4.500 mAh. Dar există diferențe la dotări și cu siguranță vor fi diferențe la prețul final.

Moto Edge Plus este modelul care va concura cu modelele de top de la Samsung sau Huawei, iar dotările tehnice nu dezamăgesc. Va fi nevoie însă de un preț bun și de o campanie de promovare pentru a aduce un nou suflu pentru terminalele Motorola. Oamenii cunosc brandul, dar știu de asemenea că în ultimii ani nu au adus pe piață decât terminale ieftine. Acum, rețeta Moto pare desprinsă din scenariile de lansare Xiaomi sau OnePlus, iar detaliile au fost prezentate pe surse tocmai ca să atragă atenția pasionaților.

Design-ul mi se pare foarte bun, în stilul Galaxy S, dar cu elemente personalizate. Partea frontală are ecranul complet, cu marginile curbate, iar camera de selfile este într-o gaură în display. Pe spate vedem un sistem de trei camere foto, care sunt poziționate vertical. Moto Edge+ are modulul de top, de 108 megapixeli de la Samsung, iar modelul Moto Edge are camera de 64 de megapixeli. La ea se adaugă o cameră ultra-wide de 16 megapixeli și o cameră cu zoom optic de 8 megapixeli. Camera frontală de selfie ar fi de 25 de megapixeli.

Modelul de top vine cu cel mai puternic procesor de anul acesta, Qualcomm Snapdragon 865, iar modelul mai accesibil va avea un procesor mid-range, Snapdragon 765, care are doar două nuclee de putere și șase economice. Totuși, va oferi o performanță destul de bună și așa. Bateria pare să fie similară la ambele telefoane, de 4.500 mAh. Desigur, ar putea exista diferențe, de exemplu unii spun că Moto Edge are ecran Full HD, iar Edge Plus ar putea fi QHD. Alții spun că Edge+ ar putea avea baterie de 5.000 mAh.

Moto Edge va avea 6GB de RAM, iar Moto Edge+ ar putea avea 8GB de RAM. Din păcate nu există niciun zvon coerent privind posibila dată a lansării. Nici prețurile nu le avem la ora actuală, așa că urmează să vedem ce se întâmplă pe parcurs.