Lenovo a lansat oficial Moto Z, noul vârf de gamă pentru brandul Motorola, un smarptphone cu mai multe versiuni și abordarea modulară care pare să fie trendul momentului. După ce Google a anunțat primul model modular sub brandul Project Ara, tot mai multe companii au venit cu propriile idei.
Update: citește Moto Z review ->>

moto-z

Moto Z este un smartphone modern, are ecran cu diagonala de 5.5 inch, AMOLED cu rezoluție 2K, procesorul momentului, Snapdragon 820 cu 4GB de RAM, stocare de 32 sau 64GB, card micro SD, cameră foto cu 13 megapieli pe spate și frontala de 5 megapixeli, plus baterie integrată de 2.600 mAh.

Pe spatele telefonului este o mufă pentru accesorii cu 16 pini care permite conectarea modulelor. Deocamdată au fost prezentate boxe de la JBL, care oferă un sunet mai puternic (plus 1000mAh de baterie), o baterie suplimentară cu încărcare wireless (2.200 mAh) pentru cei care vor autonomie, ceva pe partea de fotografie și un mini-proiector. Modulele nu necesită soft suplimentar sau instalări, ci sunt recunoscute automat și funcționează direct.

ads

Telefonul nu are mufă de căști 3.5 mm jack, dar are un adaptor USB Type-C pentru căști cu jack de acest gen. Doar că nu puteți încărca telefonul cât ascultați muzică. Sau doar cu varianta de mod Power Pack și încărcare wireless.

Sunt variante relativ diferite pentru US și Europa, în America vor folosi brandul Droid. Lansarea este în vară, nu sunt informații oficiale despre preț.

Moto Z Force

Modelul de top este Moto Z Force, care are baterie de 3.500 mAh, iar camera foto are senzor de 21 de megapixeli. Din ce am citit zice că este un model doar pentru Statele Unite. Probabil va fi și mai scump, dar este modelul ideal pentru cei care utilizează intens un smartophone. Nu știu să existe alte diferențe importante.

Camera foto de anul ăsta aduce stabilizare optică integrată și autofocus laser, precum și tehnologia de la iPhone Deep Trench Isolation, precum și detecție de fază.

Prezentare video


Surse: Lenovo, BGR, The Verge, Engadget