Moto Z2 Force
Moto Z2 Force

Lenovo continuă povestea frumoasă a lui Moto Z cu două noi modele pentru entuziaștii ecosistemului modular. Astfel, vom avea Moto Z2 Force ca vârf de gamă și Moto Z2 Play ca model accesibil cu acces la module. Par compatibile și cu modulele de anul trecut, mi se pare o idee foarte bună. 

Sursa foto: AA

Moto Z2 Force

Moto Z2 Force, care apare în poza de mai sus, are pe spate cameră foto dual, dacă informațiile sunt corecte. Practic nu prea merge, pentru că ambii senzori par înghesuiți sub lentila uriașă, arată cam bizar. De asemenea, mă întreb dacă modul foto Hasseblad poate funcționa cu acest setup diferit. Dar să zicel. Design-ul general pare să fie similar și avem pe spate zona de contact unde se conectează modulele externe.

Lenovo a spus în prezentări că Moto Z va avea LTE cu 1GBps, așa că singura variantă pare să fie Qualcomm Snapdragon 835, cel mai puternic procesor la ora actuală. Ecranul este probabil 2K (2560×1440 pixeli), cu dimensiuni de 5.5 inch sau poate mai mare. Lenovo a prezentat și un tip de display mai rezistent la lovituri, “ShatterShield”, se pare că va veni pe acest model. Să vedem dacă se confirmă aceste zvonuri.

Moto Z2 Play
Moto Z2 Play

Sursa foto: EVleaks

Moto Z2 Play

Moto Z2 Play  (foto mai sus) ar urma să fie versiunea mai accesibilă a acestui terminal, așa cum Z Play a fost varianta mai accesibilă anul trecut. Terminalul are ecran de 5.5 inch, dar Full HD. De asemenea, procesorul urmează să fie Snapdragon 660 sau 626, un octa-core mai economic. Se pare că Lenovo a confirmat oficial că bateria acestui model va fi de 3.000 mAh.

Camera foto de pe spate este de 12 megapixeli – un singur senzor – iar cea frontală de 5 megapixeli. Are 4GB de RAM și 64GB de stocare, deci detaliile tehnice sunt destul de ok.

Ambele telefoane vin din fabrică cu Android 7.1.1 instalat. Este posibil să fie rezistente la apă, dar urmează să vedem detaliile oficiale. Abia aștept să le văd lansate și să vină la test.