Motorola Edge S este primul smartphone lansat în 2021 cu procesorul nou Qualcomm Snapdragon 870. Vor continua seria flagship cu un model interesant. Totul depinde de prețul final Edge S, dar lansarea mie îmi arată că a avut succes seria.

Update: se anunță un preț de maxim 1900 lei deși în China prețul este 250-300 de dolari.

Lansarea Motorola Edge S

Lenovo a decis să continue seria de terminale flagship Motoroa Edge. Terminalul de anul trecut a fost super, găsiți la mine pe Youtube și un review video. Nu am văzut Edge+, dar nu mă îndoiesc că a fost la fel de bun și cred că acum se vinde bine datorită prețului redus.

Motorola Edge S se lansează oficial pe 26 ianuarie, conform materialelor postate de Lenovo pe pagina oficială de pe rețeaua de socializare Weibo. O să vedem atunci mai multe detalii, deocamdată au anunțat oficial doar procesorul.

motorola edge s weibo lansarea

Ce mai știm despre Motorola Edge S

Motorola Edge S este primul smarthpone global cu procesorul nou Qualcomm Snapdragon 870. Este un fel de versiune mai rapidă a Snapdragon 865+ care a fost utilizată în smartphone-urile de top de anul trecut. Nucleul principal se duce acum la 3,2 GHz, depășind performanțele anterioare. Este vorba de un singur nucleu custom Qualcomm Kryo 585, urmat de alte 3 normale, plus 4 economice. În rest avem tot GPU-ul Adreno 650, modemul Snapdragon X55 5G și celelalte detalii 865 clasic. Doar mica diferență de frecvență. Numele de cod pentru acest telefon a fost Motorola Nio.
Motorola Edge S

Până la lansarea oficială, avem detalii tehnice pe surse. Motorola Edge S are un ecran Full HD+ de 6.7 inch și cu o rată de refresh neobișnuită de 105 Hz. Va avea o cameră foto principală de 64 megapixeli în spate, ultra-wide de 16 megapixeli și senzor de adâncime de 2 megapixeli. Două camere frontale de selfie, una de 32 megapixeli și ultra-wide de 16 megapixeli.

Procesorul este susținut de 8GB de RAM și 256GB de stocare internă, plus carduri microSD. Bateria va fi de 5.000 mAh.

Până la ora actuală au fost anunțate terminale cu Snapdragon 870 de la producători precum OnePlus, OPPO, Xiaomi și iQOO.

Surse: GSMArena, Mobilissimo, FoneArena