Nokia 3310 a fost relansat oficial astăzi la evenimentul de presă HMD Global. Nu am pus mâna pe el, deci ce vă relatez acum este strict din entuziasm și nostalgia pentru epoca în care Nokia era liderul industriei. Pare de jucărie, dar la 49 de euro Nokia 3310 poate fi un telefon de urgență pe care să îl uiți în geantă și să îl folosești doar când noul smartphone rămâne fără baterie.

Nokia 3310

Modelul original Nokia 3310 a fost lansat în 2000, când finlandezii dominau industria, depășiseră Motorola și erau pe cai mari. Ce aducea nou? Un ecran mai bun, aplicație de chat mobil, jocuri video pe telefon, precum și altele. A fost lansat cu o serie de evenimente live Nokia Unplugged în Germania, Hong Kong, Manila și Cheng Du, China. Puteai trimite mesaje cu imagine către un alt telefon Nokia compatibil.

După ce am plecat de la ziar și am am scos una din primele publicații despre Internet din România, am primit de la șef un Nokia 3310. Chiar era un telefon de top la acel moment și toată lumea vroia să-l vadă și să își cumpere unul la fel. A fost cam al treilea telefon mobil al meu după un Motorola D160 și Philips Fizz.

Noul Nokia 3310

Nokia 3310 este un dispozitiv “modern clasic”, renăscut. Subţire, uşor şi incredibil de durabil, Nokia 3310 reprezintă o variantă modernă a celui mai bine vândut telefon mobil din toate timpurile. Dotat cu o durată de convorbire incredibilă de 22 ore şi durată de viaţă a bateriei în mod stand-by de o lună de zile, Nokia 3310 revine plin de culoare şi cu un design modern. Telefonul este disponibil în patru culori distincte – Warm Red şi Yellow, ambele metalizate, şi Dark Blue şi Grey, ambele mătuite. Nokia 3310 se va vinde la preţul mediu de 49 euro.

Este un terminal 2G, cu variante single-SIM și dual-SIM, cu cameră foto de 2 megapixeli, folosește platforma Series 30 de la Nokia și slot pentru carduri de memorie pînă la 32GB. Are player de muzică și radio FM, dar și mufă de căști 3.5mm jack.