Nokia 5.3 este disponibil în România la prețul recomandat de 859 de lei, a anunțat HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane. Are cameră cvadruplă, procesor Qualcomm Snapdragon 665 și o autonomie de până la două zile.

Nokia 5.3

Camera cvadruplă cu suport AI ajută utilizatorii să surprindă fotografii perfecte, oriunde s-ar afla, chiar și în condiții cu luminozitate scăzută, datorită Night mode. Lentilele cu unghi larg și macro asistă utilizatorul să capteze fotografii în prim-plan sau cadre largi. Iar, datorită ecranului de 6.55”, utilizatorii se pot bucura din plin de serialele și jocurile preferate, pe parcursul unei zile întregi. Nokia 5.3 are un design nordic durabil, dispune de Android™ 10 și le oferă utilizatorilor acces către Google Assistant prin intermediul unui buton special.

Utilizatorii pot descoperi noi metode de a surprinde momentele. Nokia 5.3 este primul terminal din seria Nokia 5 care dispune de o cameră cvadruplă inovatoare, asigurând fotografii surprinzătoare. Camera principală de 13MP permite captarea unor fotografii extraordinare în orice circumstanțe, în timp ce lentilele macro și cele cu unghi larg facilitează surprinderea fotografiilor în prim plan sau a peisajelor. Modul Night îi ajută pe utilizatori să surpindă fotografii excepționale chiar și în condiții cu luminozitate scăzută. Modul Portret, combinat cu efectele bokeh și senzorul de profunzime vor accentua trăsăturile subecților din portrete.

Cu un ecran care poate transpune utilizatorii într-o altă lume, Nokia 5.3 le permite acestora să se bucure de filmele și aplicațiile preferate la un nou nivel. Ecranul imens, de 6.55”, încape ușor în mâna utilizatorilor și face ca aceștia să fie absorbiți de jocurile și videoclipurile preferate. Datorită procesorului Qualcomm Snapdragon 665, prezent pentru prima oară pe un telefon Nokia, reprezentările grafice sunt reproduse impecabil iar aplicațiile rulează rapid.

Mai mult, utilizatorii vor realiza mai multe cu o autonomie de până la două zile. Bateria de 4000mAh și funcția AI Adaptive Battery le va permite să urmărească seriale și să se joace, fără a se îngrijora cu privire la reîncărcare.

Durabilitatea nu a arătat niciodată mai bine. Nokia 5.3 are o față elegantă din sticlă iar spatele este realizat din material compozit rezistent la zgârieturi, și respectă tradiția Nordică, fiind inspirat de Țara celor o mie de lacuri, cu trei opțiuni de culori: Cyan, Sand și Charcoal.

Nokia 5.3 se îmbunătățește constant, cu ajutorul actualizărilor Android timp de doi ani și trei ani de actualizări lunare de securitate. De asemenea, terminalul este pregătit pentru Android 11 si următoarele versiuni. Software-ul Android pur are o interfață optimizată, fără bloatware. Mai mult, butonul Google Assistant asistă utilizatorii oriunde s-ar afla – aceștia pot ține ritmul alert cu ajutorul Google Assistant, adresând întrebări, verificând programul sau chiar diminuând luminozitatea.

Nokia 5.3 este disponibil în România în culorile Cyan și Charcoal, la prețul recomandat de 859 lei.