HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, anunță cel mai nou membru al portofoliului – Nokia 5.4. Noul terminal a fost creat pentru a-i asista pe utilizatori atât în gestionarea programului zilnic aglomerat cât și în cultivarea pasiunilor, fie că vorbim de design, fotografie, muzică. Conceptul de side hustle prinde contur, pe măsura ce tot mai multe persoane își monetizează hobby-urile, folosind doar telefonul.

Nokia 5.4

Nokia 5.4

Oferind viteză și performanță la un preț accesibil, Nokia 5.4 este partenerul perfect pentru fotografi. Camera cvadruplă a eliminat lagul declanșatorului și a fost actualizată la 48 de megapixeli – o cameră de 162 de ori mai bună decât prima cameră de pe telefoanele Nokia (Nokia 7650). Astfel, utilizatorii nu vor rata niciun moment – fie că este vorba despre proiectele personale sau despre momentele petrecute alături de cei dragi.

Videoclipurile vor arăta mai bine decât oricând datorită gradării profesionale a culorilor, ce oferă un aspect cinematic materialelor. În ce privește performanța, Nokia 5.4 promite o experiență mai rapidă și mai simplă. Smartphone-ul dispune de îndeajuns de multă autonomie pentru 42 de navete (în medie, la nivel global, naveta durează aproximativ 67 de minute).

Din poziția de lider în ceea ce privește actualizările de securitate și Android, smartphone-urile Nokia sunt speciale atât la interior, cât și la exterior. Cu trei ani de actualizări de securitate garantate, tinerii părinți nu vor avea nicio grijă cu privire la telefon, în timp ce copiii lor vor învăța să meargă, să vorbească și vor începe să spună propriile povești. De asemenea, smartphone-urile Nokia se află pe primul loc în topul telefoanelor în ceea ce privește actualizările de securitate, oferind mai multă siguranță cosumatorilor și ridicând ștacheta industriei, pentru cele mai multe terminale accesibile actualizate.

Cu Nokia 5.4 vrem să îmbinăm performanța de top și prețul avantajos. Îmi place să cred că am ridicat ștacheta cu privire la funcțiile pe care un telefon mid-range trebuie să le îndeplinească, așadar este important pentru mine să producem smartphone-uri atât cu o performanță deosebită, cât și sigure, menite să reziste. Iar acest aspect implică mai mult decât măiestrie, implică mentenanță continuă și actualizări. Fie că este vorba despre un autoturism electric sau un terminal Nokia, este important să înțelegem că actualizările de software sunt esențiale în performanța gadgeturilor. Și mă bucur să afirm că suntem printre singurele companii recunoscute pentru acest lucru”, a declarat Juho Sarvikas, Chief Product Officer and VP North America, HMD Global.

Combinația impresionantă dintre camera principală cvadruplă de 48 MP și camera frontală de 16 MP permite utilizatorilor să surprindă fotografii și videoclipuri impresionante, cu detalii incredibile, indiferent de momentul zilei, locație sau dacă se află în mișcare. Lentilele ultra-wide ale camerei principale captează imaginea de ansamblu, fiind perfecte pentru fotografii panoramice în timp ce camerele macro și de profunzime sunt pregătite pentru portrete și prim-planuri. Decalajul declanșatorului este de cele mai multe ori motivul fotografiilor ratate, realizate în mișcare – însă în cazul Nokia 5.4, acesta a fost redus la zero, astfel încât utilizatorii nu vor mai rata niciun moment.

În ceea ce privește filmarea de conținut, am urmat sfaturile experților pentru modul ‚Cinema’. Această funcție filmează 24fps (standardul din industria de film) și permite utilizatorilor să filmeze în format cinematic 21:9. Odată finalizat, opțiunile profesioniste de gradare a culorilor pot adăuga un aspect hollywoodian momentelor surprinse. Iar pentru cadre în mișcare și mai clare, utilizatorii pot opta pentru filmare 60fps – de trei ori peste standardul industriei. Fie că filmează noile trucuri cu skateboard-ul al copiilor, joaca alături de cățel sau priveliștea din timpul unei sesiuni de alergat, frecvența mare de cadre va surprinde orice mișcare. Împreună cu stabilizatorul de imagine, OZO spatial auto și funcția de wind noise cancellation, Nokia 5.4 este perfect pentru viețile aglomerate ale utilizatorilor din ziua de azi.

Utilizatorii se vor putea baza mereu pe Nokia 5.4 să prioritizeze aspectele cu adevărat importante: munca, jocurile, streaming-ul, fotografiile sau timpul petrecut cu cei mici. Nokia 5.4 va optimiza consumul pentru mai multă viteză, mai multă autonomie a bateriei, o imagine mai bună și performanță crescută atunci când este nevoie. Totul este posibil datorită platformei mobile Qualcomm Snapdragon 662. Optimizată cu ultima tehnologie AI, acest software are rolul de a lua decizii inteligente în background, pentru a eficientiza sarcinile zilnice.

Ecranul imersiv de 6,39” HD+ format punch-hole oferă o suprafață mai mare a display-ului, fiind în același timp ușor de ținut în mână sau în buzunar. Datorită calității materialelor, Nokia 5.4 arată la fel de bine atât la exterior, cât și la interior. Toate terminalele Nokia sunt supuse unor teste riguroase, fiind create să reziste și îndeajuns de puternice încât să suporte greutatea unui copil de 10 ani. Cu o carcasă spate dublă, design-ul aparte aduce un omagiu tradițiilor Nordice. Disponibil în culorile Polar Night și Dusk, Nokia 5.4 are un look fascinant, simulând culorile cerului arctic pe timp de noapte, umbrele schimbându-și culoarea în funcție de mișcare.

Cu o autonomie generoasă a bateriei, de până la două zile, Nokia 5.4 este acolo pentru utilizatori și pentru cei dragi, oferindu-le libertatea de care au nevoie. Tehnologia asistată AI Adaptive Battery asigură optimizarea inteligentă a aplicațiilor și prioritizează consumul în funcțiile de lucrurile care contează cu adevărat.

Construit să reziste și să fie mereu sigur, Nokia 5.4 este pregătit pentru Android 11 și următoarele versiuni. Cu trei ani de actualizări lunare de securitate și doi ani de actualizări ale sistemului de operare, Nokia 5.4 va oferi siguranță și va rămâne actualizat pentru mai mult timp. Datorită promisiunii HMD Global de a excela în această zonă, smartphone-urile Nokia continuă să conducă topul actualizărilor și al calității materialelor, oferind un portofoliu în care utilizatorii pot avea încredere.

Pentru mai multă liniște, aplicația Family Link, îi va ajuta pe utilizatori să scape de grijle cu privire la obiceiurile de utilizare ale celor dragi, în special ale celor mici. Prin setarea de reguli digitale pe dispozitive și prin monitorizarea consumului, această aplicație îi va ajuta pe utilizatori să își protejeze familia. Mai mult, aceștia pot apela oricând la Google Assistant pentru ajutor, doar rostind „Hey Google”.

Nokia 5.4 va fi disponibil începând cu sfârșitul lunii ianuarie, în culorile Polar Night și Dusk, la prețul recomandat de 939 lei.