Veți auzi des de noul Nokia 6, un smartphone cu Android lansat în 2017. Este bine dotat, arată ok și are preț bun, dar este un model exclusiv pentru China. Sperăm să vedem și modele Nokia realizate pentru Europa, dar deocamdată nu avem.

Nokia 6 are un preț de circa 1050 de lei, deși probabil s-ar adăuga și taxe și TVA, plus conversia la euro, dacă ar fi adus în Europa. Dar ca idee, este un mid-range cu dotări medii.

Display-ul este de 5.5 inch, cu rezoluție Full HD acoperit cu sticlă curbată 2.5D, cu procesor Qualcomm Snapdragon 430, 4GB de RAM și 64GB de stocare internă, plus slot de carduri de memorie. Platforma este Android 7.0 Nougat, camera foto de pe spate are 16 megapixeli, iar cea frontală pentru selfie este de 8 megapixeli. Printre tehnologiile noi se numără și integrarea unui speaker realizat cu Dolby Atmos, capabil să redea muzică foarte tare.

ads

Compania finlandeză HMD Global care deține acum brandul Nokia a ales China pentru relansare pentru că este o piață în creștere, iar reputația Nokia ar putea susține vânzările. Telefoanele sunt produse de Foxconn, compania chineză care asamblează și iPhone printre altele. HMD speră că vânzările bune ar putea ajuta compania să lanseze următoarele modele conform planurilor de relansare.

Din punctul meu de vedere, pe piața din China la 250 de dolari sunt terminale foarte performante, cu Snapdragon 820. Este foarte greu să concurezi cu ele venind cu un procesor mediocru spre slab, care oferă o experiență de utilizare proastă. Dar rămâne să vedem ce vor reuși.