Nokia 7 a fost lansat oficial, are preț foarte bun, un design excelent, dar dotările sunt de nivel mediu și este lansat în China prima oară. La fel s-a întâmplat cu Nokia 6, care a ajuns la noi foarte târziu după lansarea în China. Însă putem presupune că vom vedea și Nokia 7 peste câteva luni.

Nokia 7 design

Nokia 7

Oficial, Nokia 7 are un preț de 320 de euro, dar trebuie să ne gândim și la transport și taxe, deci vreo 400 de euro este un preț realist pentru Europa. Terminalul are un design premium, poate cel mai bun de pănă acum după relansarea sub bagheta HMD Global. Nokia 8 este foarte bun, dar are un design plicticos. Ei bine, Nokia 7 rezolvă această problemă, însă este un terminal mid-range.

Să vedem detaliile tehnice. Nokia 7 are un ecran de 5.2 inch Full HD (IPS LCD), cu procesor Qualcomm Snapdragon 630, versiuni de 4GB sau 6GB de RAM și 64GB sau 128GB de stocare internă, baterie de 3.000 mAh, cameră foto de 16 megapixeli, realizată de Carl Zeiss. Camera foto pentru selfie este de 5 megapixeli, iar Nokia 7 știe să facă poze cu ambele camere, doar pentru Instagram sau Snapchat.

ads

Șasiul acestui model este realizat din aluminiu și are pe spate sticlă 3D, pentru a fi mai plăcut în mână. Telefonul vine cu Android 7, dar oficialii HMD Global promit actualizarea rapidă la 8.0 Oreo. Senzorul de amprentă este poziționat pe spatele telefonului, fiind modelul rotund, foarte popular la modelele chinezești. Terminalul integrează tehnologia OZO Audio, care permite redarea de muzică la calitatea filmelor de la Hollywood.

Snapdragon 630 este versiunea mid-range mai nouă de la Qualcomm, procesorul este economic, dar mai bun decât Snapdragon 625. Permite de asemenea o autonomie mai bună, dar se descurcă decent în orice aplicație.

Prețul pentru varianta 4GB de RAM și 64GB intern este de 320 de euro, iar pentru varianta Nokia 7 cu 6GB de RAM și 128GB intern, prețul este de345 de euro. Telefonul poate fi pre-comandat de pe unele site-uri din China, livrarea este din 24 octombrie, dar nu vă sfătuiesc să faceți asta pentru că nu veți avea garanție și acces la service. Vă recomand să așteptați lansarea pe piața locală dacă vă place acest model.

Nokia 7 detalii tehnice

Display: 5.2 inch Full HD IPS LCD
Procesor: Snapdragon 630
Memorie: 4/6 GB
Stocare: 64/128GB
Card de memorie: pînă la 128GB
Camera foto: 16 megapixeli , f/1.8
Camera selfie: 5 megapixeli
Încărcare: USB Type-C
Baterie: 3.000 mAh

Sursa: HMD Global
Via: The Verge