Nokia anunta disponibilitatea unui nou serviciu, A-GPS, care permite utilizatorilor aplicatiei Nokia Maps sa isi localizeze mai rapid pozitia pe harta si sa identifice mai usor punctele de destinatie, cu ajutorul telefonului lor Nokia cu GPS integrat. Nokia intentioneaza sa integreze acest serviciu in toate dispozitivele dotate cu GPS ce urmeaza sa fie lansate de companie. Primele dispozitive care beneficiaza de acest serviciu sunt Nokia 6110 Navigator, care a inceput deja sa fie livrat pe anumite piete, precum si computerul multimedia Nokia N95 care dispune de o noua versiune de software.

Posesorii de dispozitive Nokia N95 (cu versiune de software anterioara celei recent lansate) pot beneficia gratuit* de acest serviciu prin utilizarea aplicatiei Nokia Software Updater la http://www.nokia.com/softwareupdate . In urma actualizarii, dispozitivul va beneficia de cea mai recenta versiune firmware.

Noul serviciu reduce timpul necesar pentru un dispozitiv mobil conectat, cu GPS integrat, sa isi localizeze pozitia pe harta. Procedeul este cunoscut sub numele de timp pana la prima identificare a pozitiei (TTFF) si este disponibil aproape peste tot din lume. Timpul redus pana la prima identificare a pozitiei sporeste si optimizeaza serviciile de navigatie oferite de Nokia.

“Prin micsorarea timpului pierdut in asteptarea unei prime localizari, utilizarea aplicatiei Nokia Maps devine mult mai placuta,” a declarat Ralph Eric Kunz, vice-president, multimedia experiences, Nokia. “Utilizatorii beneficiaza acum de confortul oferit de timpul scurt de pozitionare, optimizand, astfel, experienta de navigatie oferita de Nokia Maps.”

Serviciul functioneaza in tandem cu un cadru tehnic care permite tertilor, precum furnizorii de servicii, sa ofere propriile servicii regionale A-GPS, reducand astfel si mai mult timpul necesar pentru pozitionare – in beneficiul abonatilor.

Nokia Software Updater este o aplicatie PC gratuita care permite actualizarea software-ului dispozitivelor Nokia compatibile. Aplicatia este disponibila in aproximativ 40 de versiuni lingvistice diferite. Nokia Software Updater poate fi accesata, de asemenea, prin intermediul celor mai recente versiuni ale software-ului Nokia PC Suite. De la lansarea sa, in urma cu aproape un an, aplicatia a fost utilizata de peste doua milioane de ori pentru actualizarea de dispozitive Nokia.

*Serviciul Assisted GPS (A-GPS) utilizeaza reteaua de date. Costul serviciilor de transfer de date variaza. Pentru a afla costurile exacte, contactati furnizorul Dvs. de servicii.
_________________