Nokia cu Android ar fi fost combinația mortală care ar fi permis relansarea companiei finlandeze. Totuși, Nokia a ales să nu facă terminale Android și în loc de asta să meargă pe mâna Microsoft, inclusiv să predea compania gigantului software. Ce vroia piața nu a contat. Acum, diverse zvonuri vorbesc despre un nou terminal Nokia cu Android, care ar fi lansat în 2014. Deși ar fi un pariu interesant, cu posibile beneficii pentru Microsoft, e greu de crezut că ar renunța la orgoliu.
Nokia cu Android

Am căutat să citesc știrea din mai multe surse – nu prea există – dar toate publicațiile (1, 2, 3) notează că proiectul ar putea merge mai departe în ciuda preluării de către Microsoft. Terminalul Nokia cu Android ar urma să fie ieftin, va înlocui seria Asha, care nu sunt smartphone-uri, o spun și o repet, că sunt feature-phones, care imită un smartphone, dar nu au toate funcțiile.

Eu nu cred că Microsoft va recunoaște oficial că Windows Phone este neterminat și că au nevoie de Android pentru a-și crește cota de piață. Chiar nu cred că vor avea ei flexibilitatea asta. Zvonurile vorbesc despre un Android customizat, care să includă Outlook, Bing Search și altele asemenea. Ideea nu este rea, eu cred că este un proiect făcut de oameni bine intenționați și deștepți. Ceea ce nu cred este că managementul Microsoft va accepta o astfel de idee.