Nokia G11 și Nokia G21, modelele de bază din seria G, au fost actualizate astăzi oficial. Telefoanele clasice Nokia erau cunoscute pentru longevitatea bateriei, iar noile smartphone-uri accesibile Android nu fac excepție de la regulă. Promit o autonomie a bateriei de până la trei zile și noul mod Super Battery Saver.

Nokia G11 & Nokia G21

Nokia G11 și G21 oferă de două ori mai multe actualizări de securitate decât concurența. Introducerea modului Mask asigură faptul că fluiditatea deblocării faciale nu este niciodată întreruptă. Nokia G11 și Nokia G21 aduc în premieră bloatware. Deși se lăudau cu Android curat, acum preinstalează Spotify. O aplicație utilă este ExpressVPN, dar utilizatorii pot instala orice VPN doresc din Google Play, nu e necesară preinstalarea.

Rămâne de testat dacă durata de viață a bateriei este în realitate de până la trei zile. Noul mod Super Battery Saver ar putae prelungi și mai mult durata de viață a bateriei. Utilizatorul poate alege de unde se realizează exact economiile de energie, astfel încât să puteți accesa în continuare funcțiile cheie necesare. Nokia G11 și Nokia G21 permit, de asemenea, activarea acestei funcții în orice moment.

Ecranul terminalelor aduce rata de refresh de 90Hz, pentru ca derularea și scrierea să fie și mai fluide, iar fotografiile arată mai clare. Telefoanele oferă camere foto cu trei lentile pe spate. Desigur, cu doi senzori inutilizabili (2 mpx).

Procesoarele sunt cam slabe, Unisoc, dar e de înțeles, din cauza penuriei. Dar compensează asta prin preț.

  • Nokia G21 va fi disponibil în România începând din prima jumătate a lunii martie în culorile Nordic Blue (bleumarin) și Dusk (gri închis) în varianta de 4/64 GB, începând cu prețul de 799 lei;
  • Nokia G11 va fi disponibil în România începând din prima jumătate a lunii martie în culorile Charcoal (gri închis/negru) și Ice (alb/albastru) în varianta de 3/32 GB începând cu prețul de 699 lei;

Continuăm să ridicăm ștacheta în segmentul mid-range, oferind tehnologie accesibilă, sigură și competitivă pentru toți. Sunt încântat să dezvălui doi noi eroi din seria noastră G, Nokia G11 și Nokia G21. Cele două dispozitive simbolizează durabilitatea și durata de viață a bateriei pentru care telefoanele Nokia au devenit celebre cu toți acești ani în urmă. Acest lucru, combinat cu cele mai bune software-uri Android și cu mai multe actualizări de securitate decât concurența din această categorie de preț, ne consolidează viziunea pentru 2022 și mai departe – în timp ce continuăm să construim telefoane care durează mai mult”, a declarat Florian Seiche, CEO HMD Global.