Nokia Lumia 1020 pare să fie numele oficial al telefonului Windows Phone cu tehnologie foto Pureview – respectiv senzorul mare de 41 de megapixeli. Evenimentul oficial Nokia este pe 11 iulie, evident că o să vă scriu live în măsura posibilităților. Deocamdată văd că au renunțat la numele EOS despre care se vorbea. Sau cel puțin în invitațiile oficiale nu se discută despre asta. Cred că genul ăsta de telefon poate avea succes comercial, mai ales că senzorul foto nu este singurul atuu. Există și alte dotări hardware care ies în evidență.

Nokia Lumia 1020 Pureview

 

Nokia Lumia 1020

Detaliile despre următorul hit Nokia au fost “scăpate” pe Flickr de oamenii de marketing de la Microsoft. Personal nu cred că sunt invenții, ci chiar au preluat practica asta de la alții mai deștepți.
Cred că Lumia 1020 va avea un display mai mare decât 808 Pureview. Probabil vreun AMOLED cu detalii foarte bune.

ads

Cei de la WP Central (care dau și poza de mai sus) spun că telefonul va avea două bliț-uri integrate, unul LED și unul Xenon, pentru diverse tipuri de fotografie.

De asemenea, pentru Nokia Lumia 1020 va fi lansat un set de accesorii din care a fost descoperit deja un grip pentru fotografie. Camera include stabilizare optică integrată, modurile sunt similare Pureview – 32 de megapixeli în 16:9 sau 38 de megapixeli 4:3.

Telefonul dispune de 2GB de RAM pentru a susține accesul la aplicațiile de editare foto. Deocmadată nu știm procesorul, dar aș paria pe un Snapdragon, dacă nu cumva Intel nu s-a băgat deja pe fir.

Nokia Lumia 1020 ar putea avea 32 de GB memorie internă și nu dispune de slot de card. Vedem joi care din detalii se confirmă și care nu.