Nokia Lumia 925 este cel mai nou model smartphone, anunțat deja, dar acum prezentat oficial. Am intuit bine că nu va fi 928, dar nu credeam zvonurile despre 925 🙂 Ei bine, asta este. Terminalul smartphone vine cu tehnologia foto Pureview și o mulțime de noutăți pe acest segment. Are un display AMOLED cu diagonala de 4,5 inch, iar procesorul este Snapdragon S4 – dual-core la 1.5GHz.
Nokia-Lumia-925

Nokia Lumia 925

Terminalul smartphone aduce un nou design, mai ascuțit și mai extra-plat în comparație cu 920. Neavând alte dotări extaordinare, tot focusul este pe noile tehnologii foto. Cu siguranță vor fi apreciate de pasionați, dar nu știu cât de interesați sunt restul utilizatorilor. După cum știți, pe Windows Phone este greu să găsești și aplicație de Instagram care să funcționeze, neavând una oficială.

Camera foto are un senzor de 8,7 megapixeli, iarăși o alegere controversată atunci când rivalii au acum 10-12 megapixeli, ba chiar sunt câteva modele cu 13 megapixeli. Eu știu că megapixelii nu contează, dar cumpărătorii își bazează decizia de cumpărare pe “specs”. Lucru demonstrat de avansul Samsung și a altor jucători care urmăresc activ zona asta. Camera foto din Lumia 925 are tehnologie optică Carl Zeiss, care a avantajat totdeauna terminalele finlandezilor. Vine cu software nou pentru editarea pozelor, dar și noi aplicații pentru împărtășirea fotografiilor realizate.

Dacă vă întrebați, carcasa terminalului este din policabornat, ca la Samsung. Bateria este de 2.000 mAh, nici prea mare, dar nici mică.

Nokia Lumia 925 va fi lansat în Europa în parteneriat cu Vodafone, probabil și în România, nu am primit încă nimic oficial. Prețul estimativ este de 469 de euro înainte de taxe și subsidii.